73 νεκροί στην Αίγυπτο μετά από ποδοσφαιρικό αγώνα! Δείτε το βίντεο

 Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι κατηγόρησαν τους οπαδούς του έκπτωτου προέδρου της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ για τα σημερινά αιματηρά επεισόδια σε ποδοσφαιρικό αγώνα στο Πορτ Σαΐντ που κόστισαν τη ζωή σε 73 ανθρώπους και προκάλεσαν τον τραυματισμό εκατοντάδων άλλων. 

   

«Τα γεγονότα στο Πορτ Σαΐντ ήταν σχεδιασμένα και είναι ένα μήνυμα από τους οπαδούς του παλαιού καθεστώτος», δήλωσε ο βουλευτής Έσαμ αλ Έριαν σε ανακοίνωσή του που ανέβηκε στον ιστότοπο του Κόμματος της Ελευθερίας και τη Δικαιοσύνης, πολιτική κίνηση των Αδελφών Μουσουλμάνων. 

   

Από τη μεριά του ο στρατάρχης Μοχάμεντ Χουσέιν Ταντάουι, επικεφαλής του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου που κυβερνά την Αίγυπτο, διέταξε να σταλούν στο Πορτ Σαΐντ δύο ελικόπτερα για να μεταφέρουν τους ποδοσφαιριστές και τους οπαδούς της αλ Άχλι, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές. 

   
Τα ελικόπτερα θα μεταφέρουν τους τραυματίες σε στρατιωτικά νοσοκομεία, πρόσθεσε η πηγή. 

   

Ο Αλμπάντρι Φαργάλι, μέλος του κοινοβουλίου από το Πορτ Σαΐντ, κατηγόρησε τους αξιωματούχους και τα μέλη των δυνάμεων ασφαλείας ότι επέτρεψαν να συμβεί αυτό το τραγικό συμβάν λέγοντας ότι έχουν ακόμη δεσμούς με το καθεστώς του Μουμπάρακ.

   

«Οι δυνάμεις ασφαλείας το έκαναν αυτό ή επέτρεψαν να συμβεί. Οι άνδρες του Μουμπάρακ εξακολουθούν να είναι στην εξουσία. Ο ηγέτης του καθεστώτος έχει πέσει, όμως οι άνδρες του εξακολουθούν να βρίσκονται στη θέση τους», κατήγγειλε στην κρατική τηλεόραση ο Φαργάλι.

   

Κάποιοι άνδρες της αστυνομίας είναι μεταξύ των νεκρών, όπως δήλωσε μία ιατρική πηγή και αυτόπτες μάρτυρες. 

   

Τα νοσοκομεία στην ευρύτερη περιοχή του Σουέζ έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού και δεκάδες ασθενοφόρα έχουν σπεύσει στο Πορτ Σαΐντ από την Ισμαϊλίγια και το Σουέζ, όπως δήλωσε ένας αξιωματούχος από την υπηρεσία παροχής πρώτων βοηθειών της περιοχής.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ: