Αφγανός αστυνομικός σκότωσε επτά συναδέλφους του.

 Ένας αστυνομικός που φέρεται να ήταν «εν υπνώσει» πράκτορας των Ταλιμπάν σκότωσε επτά συναδέλφους του, αρχικά δηλητηριάζοντάς τους και εν συνεχεία πυροβολώντας τους, δήλωσε κυβερνητικός εκπρόσωπος σήμερα.

   

Το επεισόδιο σημειώθηκε σε σημείο ελέγχου στη Λασκάρ Γκαχ, πρωτεύουσα της επαρχίας Χελμάντ, δήλωσε ο Νταούντ Αχμάντι, εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας.

   

Ο ύποπτος διέφυγε αφού έκλεψε πυρομαχικά και παραμένει ασύλληπτος, σύμφωνα με τον Αχμάντι.

   

Ένας εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, ο Κάρι Γιούσουφ Αχμάντι, είπε ότι δράστης ήταν ένα μέλος των Ταλιμπάν που είχε παρεισφρήσει στις τάξεις της αστυνομίας.

   

Η Λασκάρ Γκαχ είναι μια από τις επτά περιοχές όπου οι ξένες δυνάμεις αναμένεται να παραδώσουν την ευθύνη για την ασφάλεια στις αφγανικές δυνάμεις αυτήν την εβδομάδα.

   

Στη γειτονική επαρχία Κανταχάρ, ένοπλοι σκότωσαν έναν φύλαρχο αργά χθες, δήλωσε ο Σερ Σαχ Γιουσουφζάι, υπαρχηγός της αστυνομίας στην ομώνυμη πολιτειακή πρωτεύουσα.

   

Αξιωματούχοι του NATO λένε ότι οι δυτικές δυνάμεις έχουν σημειώσει σημαντικές επιτυχίες στο νότιο τμήμα του Αφγανιστάν στη διάρκεια της χρονιάς που πέρασε, αλλά οι επιθέσεις των ανταρτών έχουν κλιμακωθεί τις τελευταίες εβδομάδες. 

   

Ο ετεροθαλής αδελφός του προέδρου Χαμίντ Καρζάι δολοφονήθηκε την περασμένη εβδομάδα από έναν από τους σωματοφύλακές του.