Αγωγό πετρελαίου χτύπησαν οι δυνάμεις του Καντάφι.

Δυνάμεις πιστές στο Moammar Gadhafi χτύπησαν έναν αγωγό πετρελαίου καθώς σφυροκοπούσαν δυνάμεις ανταρτών με πυρά πυροβολικού.

Μια ρεπόρτερ του Associated Press είδε μια έκρηξη από τη περιοχή των εγκαταστάσεων πετρελαίου Sidr, 360 μίλια (580 χιλιόμετρα) ανατολικά της Τρίπολης. Τρεις στήλες πυκνού καπνού φάνηκαν από την περιοχή, προφανώς από την καύση του πετρελαίου.

Ο Μ. Gheriani, ένας εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης, λέει ότι η κυβέρνηση με το πυροβολικό χτύπησε έναν αγωγό παροχής Sidr στην έρημο.

 Η κρίση στην Λιβύη έχει προκαλέσει την μείωση της παραγωγής πετρελαίου σε περίπου μισό εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα από τα 1,6 εκατομμύρια βαρέλια ανά ημέρα, καθώς πολλοί ξένοι και ντόπιοι εργαζόμενοι έχουν εγκαταλείψει τις πετρελαιοπηγές, σύμφωνα με τον Σόκρι Γκάνεμ, τον επικεφαλής της Εθνικής Πετρελαιοβιομηχανίας της Λιβύης.

   

«Η παραγωγή πετρελαίου έχει μειωθεί. Τώρα η παραγωγή είναι περίπου μισό εκατομμύριο» δήλωσε ο αξιωματούχος.

   

«Στην πετρελαιοβιομηχανία της Λιβύης, τα πεδία των πετρελαιοπηγών είναι διάσπαρτα στην έρημο. Πολλοί ξένοι εργάτες πανικοβλήθηκαν και θέλησαν να φύγουν, το ίδιο και οι Λίβυοι εργάτες» πρόσθεσε.