Αγοράζει ελικοπτεροφόρο από τη Γαλλία,η Μόσχα.

Η απόφαση για αγορά από τη Γαλλία του ελικοπτεροφόρου τύπου «Μιστράλ» έχει ληφθεί, δήλωσε σήμερα ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Νικολάι Μακάροφ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ.
«Αυτή τη στιγμή γίνονται συζητήσεις σχετικά με την τιμή, αλλά πιστεύω ότι, ως το τέλος του έτους, θα είναι έτοιμες όλες οι σχετικές συμφωνίες», δήλωσε ο αρχηγός του ΓΕΣ.
Το πρακτορείο υπενθυμίζει σχετική δήλωση, στις 9 Δεκεμβρίου, του Γάλλου πρωθυπουργού κ. Φρανσουά Φιγιόν, ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα σχετικά με τη μεταφορά τεχνολογιών του ελικοπτεροφόρου στη ρωσική πλευρά.
Ο κ. Μακάροφ αναφέρθηκε επίσης, στην αναβάθμιση του συστήματος διαβιβάσεων και της στρατιωτικής διεύθυνσης, καθώς και στη δημιουργία του νέου ενιαίου πληροφορικού συστήματος, το κόστος του οποίου θα ανέλθει στα 300 δις. ρούβλια (10 δις. δολ.), ως το 2020.
Το ενιαίο πληροφορικό σύστημα θα ενοποιήσει τα επί μέρους συστήματα των Ενόπλων Δυνάμεων και ο κάθε διοικητής θα έχει πρόσβαση στην ενιαία βάση δεδομένων, που θα ανανεώνεται άμεσα με τρέχουσες εξελίξεις, ενώ για όλες τις διαβιβάσεις του στρατού θα χρησιμοποιούνται ψηφιακοί κωδικοί.
Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου αναφέρθηκε επίσης, στην αναμενόμενη ολοκλήρωση της δημιουργίας ενιαίου συστήματος άμυνας του εναέριου χώρου της Ρωσίας αλλά και του διαστήματος, εντός του 2011, διευκρινίζοντας ότι τα στοιχεία της άμυνας αυτής υπάρχουν ήδη, αλλά ανήκουν σε διαφορετικά είδη των Ενόπλων Δυνάμεων και υπάγονται σε διαφορετικούς διοικητές.«Η χώρα θα καλυφθεί με μια ενιαία ομπρέλα, κάτω από την οποία θα γίνει και πρόσθετη προστασία των στρατιωτικών εγκαταστάσεων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μακάροφ.