Αίγυπτος:Και ο στρατός χτύπησε τους διαδηλωτές. 13 οι νεκροί. ΒΙΝΤΕΟ

 Στρατιώτες και μέλη των δυνάμεων ασφαλείας επιτέθηκαν εναντίον χιλιάδων διαδηλωτών, προσπαθώντας να τούς απομακρύνουν από την πλατεία Ταχρίρ στο Κάιρο, ενώ το στρατιωτικό συμβούλιο της Αιγύπτου που κυβερνά τη χώρα θα συναντηθεί εκτάκτως σήμερα μετά από τις συγκρούσεις.

   

Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές, συνολικά 13 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από το νέο ξέσπασμα βίας στο Κάιρο, ενώ άλλοι δύο σκοτώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου, ένας στο Κάιρο και ένας στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα.  Νοσοκομειακές πηγές  αναφέρουν ότι «τέσσερις διαδηλωτές πυροβολήθηκαν θανάσιμα με αληθινές σφαίρες αληθινές».

Οι δυνάμεις ασφαλείας έριξαν δακρυγόνα και ακούστηκαν πυροβολισμοί, ενώ σύμφωνα με ακτιβιστές επιτέθηκαν εναντίον μιας νοσοκομειακής μονάδας που είχε στηθεί κοντά στην πλατεία Ταχρίρ προκειμένου να βοηθηθούν οι τραυματίες και όσοι δεν μπορούσαν να αναπνεύσουν από τα δακρυγόνα.

    Ακόμη, οι δυνάμεις ασφαλείας έβαλαν φωτιά σε αρκετές σκηνές που είχαν στηθεί στο κέντρο της πλατείας, καθώς και σε ένα μοτοποδήλατο, την ώρα που οι διαδηλωτές προσπαθούσαν να ξαναμπούν στην πλατεία, ανέφεραν ακτιβιστές.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ: