Αίγυπτος;ο υποψήφιος των Αδελφών Μουσουλμάνων κερδίζει το πρώτο γύρο των εκλογών

Ο μετριοπαθής ισλαμιστής Αμπντέλ Μονέιμ Αμπούλ Φούτουχ κάλεσε σήμερα με έναν έμμεσο τρόπο να παρεμποδιστεί η εκλογή στην προεδρία της Αιγύπτου του τελευταίου πρωθυπουργού της μακράς προεδρίας Μουμπάρακ, του ‘Αχμαντ Σαφίκ–κατά τον β’ γύρο των προεδρικών εκλογών στο μέσον του Ιουνίου.
«Αμέσως ξεκινώ τον διάλογο και τις συναντήσεις με όλες τις εθνικές δυνάμεις, προκειμένου να συνενώσουμε τις δυνάμεις μας και να αντιταχθούμε σε ένα διεφθαρμένο πολιτικό καθεστώς»–έμμεση αναφορά στον τελευταίο πρωθυπουργό που όρισε ο Χόσνι Μουμπάρακ–δήλωσε σήμερα ο Φούτουχ.
«Θα οικοδομήσουμε μια εθνική συναίνεση επαναστικού χαρακτήρα, που θα αφορά όλα τα πολιτικά ζητήματα και θα διαμορφώσουμε ένα ενιαίο πολιτικό μέτωπο εναντίον των συμβόλων της διαφθοράς, της αδικίας, της τυραννίας. Ο επαναστατικός αγώνας μας θα είναι νικηφόρος, η ίδια η Αίγυπτος θα ισχυροποιηθεί, εάν το θελήσει ο θεός», υπογράμμισε ο Φούτουχ.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις των Αδελφών Μουσουλμάνων, στον β’ γύρο των εκλογών θα αναμετρηθούν ο Αμπντέλ Μονέιμ Αμπούλ Φούτουχ και ο ‘Αχμαντ Σαφίκ.
Πάντως, τα επίσημα αποτελέσματα για τον α’ γύρο ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί.
Πιθανολογείται ότι τούτο θα συμβεί στη διάρκεια της ερχόμενης εβδομάδας.
Ο Αμπούλ Φούτουχ υποστηρίχθηκε στον α’ γύρο από τους σαλαφιστές και από τους φιλελεύθερους, αναφέρουν οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι.