Αίγυπτος:οι «Αδελφοί Μουσουλμάνοι» συμμετέχουν τώρα στο διάλογο.

Οι εκπρόσωποι των Αδελφών Μουσουλμάνων θα συμμετάσχουν σήμερα στον εθνικό διάλογο με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις που θα πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία του αιγύπτιου αντιπροέδρου Ομάρ Σουλεϊμάν, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της οργάνωσης. 

   

«Θα συμμετάσχουμε για να συζητήσουμε την πολιτική μετάβαση, την εκλογή νέου προέδρου και νέου κοινοβουλίου που θα εκπροσωπεί τον λαό», διευκρίνισε ο Εσαν αλ-Αριάν.

   

Την Πέμπτη, ο Σουλεϊμάν είχε δηλώσει πως οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι εκλήθησαν στο διάλογο με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις. Η αδελφότητα είχε αρχικά «αρνηθεί κατηγορηματικά». 

   

Η συμμετοχή της αδελφότητας στην συνάντηση αυτή, σήμερα στην έδρα του υπουργικού συμβουλίου, έχει στόχο να «προστατεύσει την επανάσταση», επισήμανε ο αλ-Αριάν, προσθέτοντας πως οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι δεν θα συμμετέχουν στον διάλογο «αν δεν εκπροσωπούνται οι νέοι που ξεκίνησαν τις διαδηλώσεις». 

   

«Οι διαδηλώσεις είναι νόμιμο δικαίωμα, θα συνεχιστούν αν δεν ικανοποιηθούν οι διεκδικήσεις των νέων. Αν δεν συμβεί αυτό οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι θα επανεξετάσουν την στάση τους», υπογράμμισε. 

   

Εκπρόσωποι της αδελφότητας έχουν τονίσει επανειλημμένα πως δεν θα ορίσουν υποψήφιο για τις επόμενες προεδρικές εκλογές.