«Αξιοθρήνητα τα οικονομικά της Γαλλίας.Όπως της Ελλάδας».

«Όχι καλύτερη από την Ελλάδα – σε αξιοθρήνητη κατάσταση η γαλλική οικονομία», είναι ο τίτλος προσφατης ανάλυσης της ελβετικής Neue Zürcher Zeitung αναφερει στην ιστοσελιδα της η Ντόυτσε Βελλε: «Ο Νικολά Σαρκοζί δηλώνει μεν υπέρμαχος της πολιτικής της σταθερότητας, αλλά τα γεγονότα και οι αριθμοί, αλλά και τα μέτρα που έλαβε στο παρελθόν και η εμπειρία λένε άλλα.
Τα τελευταία στοιχεία της Γαλλικής Στατιστικής Υπηρεσίας ήταν για την κυβέρνηση Σαρκοζί πραγματική ψυχρολουσία. Αντί της αναμενόμενης αύξησης του ΑΕΠ για το 2010 κατά 1,6% η αύξηση άγγιξε μόνον το 1,4%. Για το 2011 η γαλλική κυβέρνηση αναμένει αύξηση ύψους 2%, αλλά ο ΟΟΣΑ και σχεδόν όλοι οι οικονομολόγοι αναμένουν το πολύ 1,6%. Αυτό σημαίνει ότι τα φορολογικά έσοδα θα είναι επίσης λιγότερα από όσα αναμενόταν και ότι το δημοσιονομικό πρόβλημα διογκώνεται.
Εδώ έρχεται να προστεθεί και η αύξηση της ανεργίας που το Νοέμβριο ξεπέρασε το 9% και όπως φαίνεται θα παραμείνει σε αυτό το επίπεδο και τα επόμενα δύο χρόνια.»
 
«Η Γαλλία δεν έχει ατζέντα μεταρρυθμίσεων παρά τις διακηρύξεις και τις ημιτελείς προσπάθειες Σαρκοζί. Ακόμη δεν έχει εφαρμοστεί ούτε η σχεδιαζόμενη μεταρρύθμιση του φόρου κληρονομίας, η οποία σύμφωνα με τους υπολογισμούς θα μπορούσε να κλείσει ‘τρύπα’ δισεκατομμυρίων στα δημόσια ταμεία.
Ο ΟΟΣΑ που έχει την έδρα του στο Παρίσι συνιστά μεταρρυθμίσεις στο σύστημα υγείας, συρρίκνωση του διοικητικού μηχανισμού και αύξηση της φορολογίας.»
 
«Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poors επιβεβαίωσε μεν την κατάταξη της Γαλλίας στο επίπεδο πιστοληπτικής ικανότητας ΑΑΑ, αλλά χαρακτήρισε ταυτόχρονα ανεπαρκή τα σχεδιαζόμενα μέτρα της κυβέρνησης Σαρκοζί για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος μέχρι το 2013 στο 3% του ΑΕΠ, όπως ορίζει το Σύμφωνο Σταθερότητας.
Ο οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπίνι, η κασσάνδρα των χρηματαγορών, δήλωσε πρόσφατα ότι ‘η Γαλλία δεν είναι σε καλύτερη θέση από την Ελλάδα ή την Ιρλανδία’. Και αυτό διότι, σύμφωνα πάντα με τον κ. Ρουμπίνι, το Παρίσι δεν προχώρησε σε καμία διαρθρωτική αλλαγή, παρουσιάζει υψηλό έλλειμμα και φαίνεται ότι δεν είναι σε θέση να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις. Όντως καθόλου καλές προοπτικές.»