Αλλού τα …κηρύγματα περί μέτρου κ.Μπούντερλε.Στη Bild για παράδειγμα

Να διδαχθούμε το μέτρο μας κάλεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Φιλελευθέρων Ράινερ Μπούντερλε,μιλώντας στη Βουλή ,στη συζήτηση για την έγκριση της οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα.

Ο κ.Μπούντερλε προφανώς θα γνωρίζει ότι απ΄ αυτή τη χώρα διδάχθηκε το “παν μέτρον άριστον”. Αν ξεπεράσαμε το μέτρο ως λαός τις τελευταίες τρεις δεκαετίες όπως μας κατηγορούν; Θα στεναχωρήσουμε πολλούς,αλλά δεν ήταν η πλειοψηφία του ελληνικού λαού σ΄ αυτή τη κατηγορία.

Όσο για τους πολιτικούς που ξεπέρασαν “κόκκινες γραμμές” και ποτέ δεν πλήρωσαν γι΄ αυτό,έχουν ένα “ελαφρυντικό” στο βαρύτατο έτσι κι αλλιώς κατηγορητήριο που τους ακολουθεί:κάποιοι τους έδειξαν τη τεχνογνωσία.Και ήταν “κουστουμάτοι” από το εξωτερικό κ.Μπούντερλε,με δερμάτινες τσάντες.Γιατί “μέτρο” πρέπει να έχουν κι αυτοί που φέρνουν τις τσάντες.

Τώρα οι υπόλοιπες …κακίες για τον Παπούλια; Όλων το παρελθόν γνωστό είναι δεν αντιλέγουμε.Αλλά μην παριστάνει τον εκνευρισμένο ο κ.Μπούντερλε.Λίγα 24ωρα πέρασαν από την παραίτηση του Προέδρου του λόγω της “δωρεάς” που δέχτηκε για να αγοράσει σπίτι.

Και τέλος για τις “υβριστικές παρομοιώσεις στις εφημερίδες” θα είχε χίλια δίκια αν είχε πει έστω και μία κουβέντα για τη …”ναυαρχίδα” του Γερμανικού Τύπου τη γνωστή …Bild!

Από την άλλη δεν πρέπει να ξεχνά ο κ.Μπούντερλε ότι για τις παρομοιώσεις και τις συγκρίσεις με άλλες εποχές της Γερμανίας -για τις οποίες δεν θα είναι υπερήφανος- ευθύνεται πρωτίστως το Βερολίνο,που δείχνει να μην υπολογίζει ότι ακόμη και υπό χρεοκοπία λαοί ,έχουν το “κουσούρι” να έχουν αξιοπρέπεια και αυτό που δεν μεταφράζεται στα γερμανικά:φιλότιμο.

Συνεπώς τα περί “μέτρου” να τα πει αλλού ο κ.Μπούντερλε.