Αμυντικές δαπάνες:περικοπές παντού!

“Της κακομοίρας” γίνεται στη Βρετανία με τις αμυντικές περικοπές κι απ΄ ότι φαίνεται ακολουθούν και οι ΗΠΑ,όπου η συζήτηση-ταμπού για μείωση αυτών των δαπανών φαίνεται να ανοίγει για τα καλά!

Στο Λονδίνο ο Κάμερον έχει φέρει σε πολύ δύσκολη θέση των ΥΕΘΑ του Λ.Φόξ αφού οι πληροφορίες λένε ότι έχει ζητηθεί η μείωση κατά 50% του στόλου της RAF! Αυτό σημαίνει ότι από 220 αεροσκάφη θα μείνουν 110 με τα 80 να είναι μαχητικά. Γενναίες περικοπές έχουν ζητηθεί από Βασιλικό Ναυτικό και τον Στρατό. Ο Κάμερον φέρεται να ζητά μείωση κατά ένα τρίτο του στόλου.

Ειδικά στη RAF πάντως τα πράγματα έχουν αγριέψει πολύ. 5000 απολύσεις θα γίνουν με τις πρώτες 1100 να ανακοινώνονται τον Σεπτέμβριο και τις υπόλοιπες να γίνονται μέσα στην επόμενη τετραετία.

Οι μειώσεις αφορούν και στους πιλότους. Η RAF που διαθέτει αυτή τη στιγμή περίπου 600 θα πρέπει μέχρι το 2015 να έχει το πολύ 400.

Συζήτηση για μειώσεις αμυντικών δαπανών ανοίγει και στις ΗΠΑ,κάτι που εθεωρείτο και θεωρείται ακόμη από τους Ρεπουμπλικάνους αδιανόητο. Ωστόσο το έλλειμμα και στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού επιβάλει αυτή τη συζήτηση.