«Αν δεν υπήρχαν δημοσιογράφοι…».Δείτε το βίντεο.

Τέταρτη μέρα χωρίς δημοσιογράφους και πολλοί από εσάς θα τρίβετε τα χέρια σας από ικανοποίηση. Γιατί δικαιολογημένα η εικόνα που σας έρχεται στο μυαλό έχει να κάνει με κάποιες συγκεκριμένες φιγούρες που δηλώνουν δημοσιογράφοι μέσα από τα πανάκριβα κοστούμια τους και τα καλοραμμένα ταγιέρ τους, οι  κυρίες,μεταφέροντας στο κοινό όχι πληροφορίες,αλλά …διαρροές.

Με τον κίνδυνο να καταντήσουμε κουραστικοί θα σας επαναλάβουμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των δημοσιογράφων δεν εχει σχέση μ΄ αυτή την εικόνα που σας έχουν περάσει στον εγκέφαλο,προφανώς όχι τυχαία.Η απαξίωση του συνόλου των δημοσιογράφων και η επιβολή μονοπωλίου ενημέρωσης βολεύει πρώτα απ΄ όλα την εξουσία,κανέναν άλλο.

Και πιστέψτε μας, ο κόσμος δεν θα είναι καλύτερος χωρίς δημοσιογράφους,όπως πιθανόν πολλοί από εσάς πιστεύετε.Με τις αδυναμίες τους,τις εργασιακές τους εξαρτήσεις και την λογοκρισία που στη χώρα μας θριαμβεύει με την «εφεύρεση» νόμων εναντίον τους προσπαθούν να κάνουν το «ψώνιο» τους. Και μέσα απ΄ αυτή τη προσπάθεια πάντα κάτι  θα βγαίνει.

Στο βίντεο, θα θυμηθείτε μερικές από τις σημαντικότερες στιγμές που έζησε η ανθρωπότητα ,από την εποχή που η φωτογραφική μηχανή και το «χαζοκούτι» η τηλεόραση μπήκαν στις  ζωές  μας. Στιγμές τραγικές οι περισσότερες. Κάποιες όπως η εν ψυχρώ εκτέλεση του Βιετκόνγκ και τα καμμένα από τις ναπάλμ παιδιά,έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην αποκάλυψη της φρίκης άδικων πολέμων. Στιγμές, τις οποίες δεν θα είχαμε ποτέ την ευκαιρία να τις μάθουμε, αν εκεί κοντά δεν υπήρχε ένας «ψωνισμένος», «τρελός» και σίγουρα κακοπληρωμένος,φωτογράφος,δημοσιογράφος,οπερατέρ.

Απόψε στο ΔΑΝΑΟ,στις 20.00 ο συνάδελφος Νίκος Μεγγρέλης παρουσιάζει τη ταινία-ντοκυμαντέρ που δημιούργησε.Τίτλος; «Πεθαίνοντας για την αλήθεια». Δείχνει πως ακόμη και σήμερα ,στην εποχή των «ενσωματωμένων» δημοσιογράφων, υπάρχουν άνθρωποι που είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν για την αλήθεια το υπέρτατο τίμημα.