Ανατίναξαν λεωφορείο των συριακών υπηρεσιών ασφαλείας

Λεωφορείο, το οποίο μετέφερε άνδρες των συριακών υπηρεσιών ασφαλείας ανατινάχτηκε  στη Δαμασκό σήμερα Κυριακή. Όπως μεταδίδει το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky News- αλλά και άλλα ξένα ΜΜΕ, ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός ήταν προσκολλημένο στο αμάξωμα.
Πληροφορίες για τον αριθμό νεκρών και τραυματιών από το περιστατικό καταφθάνουν προς το παρόν αντιφατικές. Ορισμένες πηγές αναφέρουν ότι η έκρηξη στοίχισε τη ζωή σε αρκετούς ανθρώπους, άλλες διαβεβαιώνουν ότι δεν προκάλεσε καθόλου θύματα. Επίσημα σχόλια των συριακών Αρχών σχετικά με το περιστατικό προς το παρόν δεν υπάρχουν.Ισχυρότερες δείχνουν οι πληροφορίες ότι  πολλοί άνθρωποι είναι τραυματίες , δήλωσαν ακτιβιστές που λένε και για ένα νεκρό.
Στο μεταξύ ανακοινώθηκε ότι ο  Ρώσος πρόεδρος, κ.Βλαντίμιρ Πούτιν, θα συναντηθεί με τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου, κ. Κόφι Ανάν, στη Μόσχα την Τρίτη για συνομιλίες με θέμα την κρίση στη Συρία, αναφέρει ανακοίνωση του Κρεμλίνου.
«Στη διάρκεια της επικείμενης συνάντησης προβλέπεται να διασφαλιστεί η στήριξη της Ρωσίας προς το ειρηνευτικό σχέδιο του Ανάν για την πολιτική-δημοκρατική διευθέτηση της κρίσης στη Συρία. Η Ρωσία κατανοεί ότι αυτό το σχέδιο είναι η μοναδική ρεαλιστική οδός προς τη λύση των εσωτερικών προβλημάτων της Συρίας» προσθέτει η ανακοίνωση.
Παράλληλα, το Ιράν δήλωσε έτοιμο να φιλοξενήσει τις συνομιλίες ανάμεσα στην κυβέρνηση της Συρίας και τις ομάδες της αντιπολίτευσης.