Ανήσυχοι στην Αθήνα για την τουρκική συμμετοχή στην ΛΙβύη,

Η Αθήνα επαγρυπνεί και όχι μόνο για τη Λιβύη. Η διπλωματική και στρατιωτική υπερκινητικότητα της Άγκυρας ειδικά τα τελευταία 24ωρα δεν μπορούν παρά να προβληματίζουν.

Μετά από ανατολίτικα παζάρια που κράτησαν όσο και οι επιχειρήσεις στη Λιβύη,δηλαδή σχεδόν μία εβδομάδα η Άγκυρα δηλώνει ότι πήρε αυτά που ήθελε.

Και φαίνεται ότι ικανοποιήθηκε τόσο πολύ ώστε από εκεί που δεν συζήταγε καν ενδεχόμενη εμπλοκή της στη Λιβύη,βρέθηκε με πεντε πλοία κι ένα υποβρύχιο να αποτελεί τη μεγαλύτερη δύναμη στην πολυεθνική συμμαχια που θα αναλαβει τον ναυτικό αποκλεισμό .

Η άρση των αντιρρήσεων της Τουρκίας άρχισε να διαφαίνεται μετά από την ολοκλήρωση της επίσκεψης του Ανώτατου Διοικητή Στρατιωτικών Δυνάμεων  στην Άγκυρα όπου συνομίλησε με τον Τούρκο Αρχηγ’ο.

Αμέσως μετά το τουρκικό ΥΠΕΞ άρχισε να διαρρέει προς τον τύπο ότι η Τουρκία θα αναλάβειτον επιχειρησιακό έλεγχο των πτήσεων πάνω από τη Λιβύη,μέσω του στρατηγείου της Σμύρνης.

Η Ελλάδα δεν μπορει να δεχτεί κάτι τέτοιο.Προς το παρόν η Συμμαχία έχει διαβεβαιώσει ότι τον έλεγχο θα τον έχει το υποστρατηγείο της Ιταλίας,με εναλλακτική λύση τη Λάρια.