Απέσυραν το στρατό από τους δρόμους στο Μπαχρέϊν.

Αποσύρθηκαν  τα στρατιωτικά οχήματα από την πλατεία Μαργαριταριού της πρωτύουσας του Κουβέιτ, Μανάμα, ωστόσο οι ταραχές συνεχίζονται με νέες συγκρούσεις την ίδια ημέρα.
Δυνάμεις της αστυνομίας επιτέθηκαν σε διαδηλωτές που προσπάθησαν να συγκεντρωθούν ξανά στην πλατεία, όπου την Πέμπτη τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον 230 τραυματίστηκαν.

Ο βασιλιάς του Μπαχρέιν, Χαμαντ μπιν Ισά αλ Καλίφα, πρότεινε διάλογο στο κύριο κόμμα της σιιτικής αντιπολιτευσης, οι οποίοι αρνήθηκαν, ζητώντας να αποσυρθεί ο στρατός από τους δρόμους και να σταματήσει η βία. Ωστόσο ο εκρπόσωπος της αντιπολίτευσης Ιμπαρήμ Ματάρ αναφέρει ότι πρέπει να σταματήσουν οι βιαιοπραγίες κατά πολιτών. “Δεν έχει διαφορά αν οι άνθρωπιο σκοτώνονται από το στρατό ή την αστυνομία”.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, είχε τηλεφωνική συνομιλία το απόγευμα της Παρασκευής με το βασιλιά του Μπαχρέιν Χάμαντ μπιν Ίσα αλ Χαλίφα, στη διάρκεια της οποίας καταδίκασε τη βία εναντίον των διαδηλωτών από την αστυνομία και το στρατό της χώρας και κάλεσε να υπάρξουν «ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις», ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.