Από ηγέτης στο γήπεδο,αρχηγός των υπερασπιστών της Μιζουράτα!Μια απίστευτη ιστορία.

Όταν η πόλη βρισκόταν υπό πολιορκία και ελεύθεροι σκοπευτές πυροβολούσαν αδιακρίτως οι άτακτες ομάδες των υπερασπιστών της Μιζουράτα αναζητούσαν έναν ηγέτη που θα αναλάμβανε να τους οδηγήσει στη σκληρή μάχη. Και τον βρήκαν σ΄ έναν άνθρωπο που επί χρόνια υπερασπιζόταν το όνομα και τη δόξα της πόλης ,μέσα στο γήπεδο της τοπικής ποδοσφαιρικής ομάδας! Ο κεντρικός αμυντικός Ιμπραήμ Μπασίρ Σανιμπάχ ανέλαβε για άλλη μια φορά την άμυνα της πόλης του.Κι αυτή τη φορά επρόκειτο για μια αναμέτρηση επιβίωσης.

Ποτέ δεν είχε κρατήσει όπλο,ο Ιμπραήμ. “Πολεμούσε” στο γήπεδο ως αρχηγός της ομάδας της Μιζουράτα και μετά ως προπονητής της κι αυτό τον είχε κάνει διάσημο στη πόλη του.Μετά άνοιξε ένα μαγαζί με κινητά τηλέφωνα.

«Το πεδίο της μάχης είναι σχεδόν το ίδιο με το γήπεδο,» είπε στους Times που τον εντόπισαν.

ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ Ο ΙΜΠΡΑΗΜ ΟΤΑΝ ΜΕΣΟΥΡΑΝΟΥΣΕ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ ΜΙΖΟΥΡΑΤΑ.ΤΩΡΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΗ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΩΣ ΗΓΕΤΗΣ ΤΩΝ ΑΝΤΑΡΤΩΝ

Το 1997 έπαιξε με την εθνική ομάδα της Λιβύης στους Μεσογειακούς Αγώνες της Ιταλίας. Σήμερα δίνει εντολές σε πάνω από 200 αντάρτες που μάχονται το στρατό του συνταγματάρχη Μουαμάρ Καντάφι.

«Το σπίτι μου καταστράφηκε ολοσχερώς», δήλωσε ο Ιμπραήμ. “Το μαγαζί μου λεηλατήθηκε. Δεν είχαμε άλλη επιλογή: πρέπει παλέψουμε να σώσουμε τη ζωή μας και να υπερασπιστούμε την πόλη μας «.

Μετά απ΄ αυτό ο ηγέτης των υπερασπιστών της Μιζουράτα, σχεδιάζει να ανοίξει μια σχολή ποδοσφαίρου για μικρά παιδιά.