Από την ανάκριση στο νοσοκομείο ο Μουμπάρακ.

Όπως είχε δεσμευτεί, ο Χόσνι Μουμπάρακ παρουσιάστηκε για να λογοδοτήσει επί των κατηγοριών που του αποδίδονται. Μόνο που λίγο αργότερα, εισήχθεί σε νοσοκομείο της πόλης Σαρμ ελ-Σέιχ, σύμφωνα πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.

Η πηγή απέφυγε να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις για την ασθένεια ή την κατάσταση του πρώην προέδρου, ο Μουμπάρακ νοσηλεύεται στο διεθνές νοσοκομείο του Σαρμ ελ-Σέιχ, στη χερσόνησο του Σινά.

Τα μέτρα ασφαλείας στην πόλη έχουν ενισχυθεί.

Η ανάκριση του έκπτωτου προέδρου της Αιγύπτου διεξήχθη στην πόλη Ελ Τορ στην επαρχία του νότιου Σινά.

Ο Μουμπάρακ έφτασε με ένα θωρακισμένο όχημα με τη συνοδεία υψηλής ασφάλειας από στρατιωτική μονάδα στο κτίριο όπου θα γινόταν η ανάκρισή του. 



Εξαιτίας της ανάκρισης, μάλιστα, όλα τα γειτονικά κτίρια εκκενώθηκαν για λόγους ασφαλείας.

Ο Μουμπάρακ και η οικογένειά του έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό σε συγκρότημα που βρίσκεται στο θέρετρο Σαρμ Ελ Σέιχ στη επαρχία του νότιου Σινά, αφότου αναγκάστηκε να παραιτηθεί στις 11 Φεβρουαρίου.



Οι αντίπαλοι του πρώην προέδρου και ακτιβιστές με τις συνεχείς διαδηλώσεις τους ζητούν μια γρήγορη δίκη για τον Μουμπάρακ και τους βοηθούς του με την κατηγορία της διασπάθισης δισεκατομμυρίων δολαρίων κρατικών χρημάτων στη διάρκεια των δεκαετιών της εξουσίας του.

Ο έκπτωτος πρόεδρος αρνήθηκε ότι έχει καταθέσεις στο εξωτερικό και άλλα περιουσιακά στοιχεία και δέχτηκε να συνεργαστεί πλήρως με τις αρχές σε ηχογραφημένο μήνυμά του που μεταδόθηκε από τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια την Κυριακή.



Εικάζεται ότι ο πρώην πρόεδρος έχει αποκτήσει τεράστια περιουσία στα 30 χρόνια που βρίσκονταν στην εξουσία, το ύψος της οποίας κατά εκτιμήσεις που έχουν δημοσιευτεί σε δυτικά ΜΜΕ, ξεπερνά τα 40 δισεκατομμύρια δολάρια περιλαμβανόμενων ακινήτων στο Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες.