Αποθήκη-τάφος για 53 στη Λιβύη!

 Περίπου 53 πτώματα βρέθηκαν σε αποθήκη στη λιβυκή πρωτεύουσα Τρίπολη, μετέδωσε σήμερα το βρετανικό δίκτυο Sky, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται όπως φαίνεται για ανθρώπους που εκτελέστηκαν αυτήν την εβδομάδα.

   

Ο ανταποκριτής του Sky News Στιούαρτ Ράμσεϊ δήλωσε ότι μέτρησε τα πτώματα που βρέθηκαν σε καμένη αποθήκη στη νότια Τρίπολη και υπολογίζει ότι είναι 53.

   

«Είναι μια σκηνή μαζικής δολοφονίας», σημείωσε, μιλώντας από εκεί που βρέθηκαν τα πτώματα.

   

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν, προσέθεσε ο Ράμσεϊ, ότι 150 άνθρωποι δολοφονήθηκαν εδώ στις 23 και τις 24 Αυγούστου την ώρα που οι αντικαθεστωτικοί πολεμούσαν για να πάρουν τον έλεγχο της Τρίπολης από τα στρατεύματα που είναι πιστά στον Λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι.

   

Κάτοικος της περιοχής δήλωσε στο Sky ότι τα θύματα αυτά ήταν κυρίως πολίτες και σκοτώθηκαν από τις δυνάμεις του Καντάφι.

   

Την ίδια ώρα ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου δήλωσε ότι το πρώτο πλοίο που έχει αναλάβει την απομάκρυνση των ξένων από την Τρίπολη έφτασε σήμερα στη Βεγγάζη, στην ανατολική Λιβύη, με 263 επιβαίνοντες, στην πλειοψηφία τους Αιγύπτιους και Αλγερινούς που εγκατέλειψαν τη λιβυκή πρωτεύουσα.

   

Το τουρκικό αυτό πλοίο το οποίο είχε ναυλώσει ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΟΙΜ) έφτασε στο λιμάνι της Βεγγάζης γύρω στις 12:30 ώρα Ελλάδος.

   

Παράλληλα ο υπουργός Εξωτερικών του Κοσόβου Ενβέρ Χοτζάι δήλωσε σήμερα ότι το Κόσοβο αναγνωρίζει το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο των Λίβυων εξεγερμένων ως τη νόμιμη εξουσία της Λιβύης. «Με χαρά σας ενημερώνω ότι η Δημοκρατία του Κοσόβου αναγνωρίζει επισήμως το Εθνικό Μεταβατική Συμβούλιο της Λιβύης ως τη μόνη κυβερνητική αρχή στη Λιβύη», δήλωσε ο υπουργός.

   

Το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο αναγνώρισε σήμερα και το Τόγκο. «Η κυβέρνηση του Τόγκο (…) αποφάσισε να αναγνωρίσει το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο ως μόνο νόμιμο εκπρόσωπο του λαού και των συμφερόντων της Λιβύης», ανακοίνωσαν οι αρχές της χώρας.