Αποχώρηση 10.000 στρατιωτών από το Αφγανιστάν. Οι Έλληνες θα μείνουν;

Η έναρξη της αποχώρησης των ΗΠΑ από το Αφγανιστάν, που ο Μπαράκ Ομπάμα αναμένεται να ανακοινώσει το βράδυ, θα αφορά «πιθανώς» 10.000 άνδρες, σε δύο φάσεις, πριν από το τέλος του έτους, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο αμερικανός αξιωματούχος υπό τον όρο της ανωνυμίας . 

Να δούμε πότε θα αποφασίσουμε εμείς να αποσύρουμε τους Έλληνες… 

Η αποχώρηση θα πρέπει να περιλαμβάνει ένα πρώτο κύμα 5.000 στρατιωτών που θα αρχίσουν να αποχωρούν από τη χώρα ήδη από τον Ιούλιο, όπως το είχε υποσχεθεί ο αμερικανός πρόεδρος παρουσιάζοντας τη νέα του στρατηγική το Δεκέμβριο του 2009. 

   

Θα πρέπει να ακολουθηθεί από ένα δεύτερο κύμα 5.000 ανδρών πριν από το τέλος του έτους, μετά το τέλος των μαχών που λαμβάνουν χώρα κυρίως την άνοιξη και το καλοκαίρι, σύμφωνα με τον αξιωματούχο. 

   

Οι υπόλοιποι από τους 30.000 άνδρες, των οποίων ο Μπαράκ Ομπάμα είχε ανακοινώσει την αποστολή στο Αφγανιστάν τον Δεκέμβριο του 2009, θα επαναπατριστούν έως το τέλος του 2012. 

   

«Θα λέγαμε μάλλον ότι κινούμαστε προς την κατεύθυνση αυτή», πρόσθεσε η ίδια πηγή. 

   

«Αυτό δείχνει ότι ο πρόεδρος ακούει τους στρατιωτικούς συμβούλους του, αλλά και ότι σέβεται τη δέσμευσή του έναντι του αμερικανικού λαού και του αφγανού προέδρου (Χαμίντ) Καρζάι», να πραγματοποιήσει την απόσυρση, εκτίμησε. 

   

Οι προεδρικές εκλογές, για τις οποίες ο Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για δεύτερη θητεία, θα πραγματοποιηθούν το Νοέμβριο του 2012. 

   

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν σήμερα 99.000 στρατιώτες στο Αφγανιστάν, στο πλευρό των 47.000 στρατιωτών του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με το Πεντάγωνο.