Αυτό είναι το «Επιχειρησιακό Κέντρο Επιτήρησης Συνόρων» στον Εβρο. Δείτε το βίντεο

«Ο φράχτης είναι ένα έργο που έχει και πρακτική και συμβολική αξία. Θα αποθαρρύνει τους διακινητές και τη λαθρομετανάστευση, ενώ θα στείλει μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι. Δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπεί η Ελλάδα σε μια χώρα transit για τις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης», είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής στα εγκαίνια του Επιχειρησιακού Κέντρου Επιτήρησης συνόρων, στη Νέα Βύσσα Έβρου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας  μέσα στο 2011, πέρασαν τα σύνορα του Έβρου, 54.974 λαθρομετανάστες. Ο Χρ. Παπουτσής επεσήμανε πως η χώρα δεν αντέχει άλλους μη νόμιμους μετανάστες και οι ενέργειες της κυβέρνησης στοχεύουν στην ηρεμία και την ασφάλεια του τοπικού πληθυσμού. Αναφερόμενος στις αντιδράσεις που υπάρχουν, τόνισε πως η κατασκευή του φράχτη θα προχωρήσει και το έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί περί τα τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου.

Αναφερόμενος στο φράχτη, ο κ. Παπουτσής το περιέγραψε «έργο συνεργασίας των τουρκικών και ελληνικών αρχών για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης» και θα περιλαμβάνει 25 θερμικές κάμερες. Ο φράχτης έχει προϋπολογισμό 3,16 εκ. ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ: