OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

ΒΙΝΤΕΟ-ΣΟΚ από Συρία.Αντικαθεστωτικοί πετούν πτώματα από τις ταράτσες!

13/08/2012 - 17:48
Share on FacebookShare on Twitter

ΠΡΟΣΟΧΗ. Το βίντεο περιέχει εικόνες αρκετά βίαιες και σοκαριστικές και μπορεί να ενοχλήσουν. Είναι ακατάλληλο για ανηλίκους.

Την αγανάκτηση των ΜΚΟ και ακτιβιστών που μάχονται για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων προκαλούν οι ιδιαιτέρως σκληρές εικόνες που έχουν καταγραφεί σε βίντεο κι αναρτήθηκαν σήμερα στο Διαδίκτυο: εμφανίζουν Σύρους αντάρτες να πετούν σορούς αντιπάλων τους από τις ταράτσες κτηρίων, αλλά και να κόβουν με ιδιαίτερη σκληρότητα τον λαιμό ενός άνδρα.
 
Τα τρία βίντεο, που αναρτήθηκαν στο YouTube, και τα οποία δεν φέρουν ημερομηνία, ούτε η αυθεντικότητά τους κατέστη δυνατόν να επιβεβαιωθεί, φαίνεται να έχουν γυριστεί στο Χαλέπι.
 
Τόσο οι κυβερνητικές δυνάμεις όσο και οι αντάρτες που μάχονται για τον έλεγχο της χώρας επί 17 μήνες έχουν κατηγορηθεί για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
 
ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΟΥ ΣΟΚΑΡΟΥΝ! – ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΓΙΑ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ

 

Ο επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητηρίων για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Ράμι Άμπντελ Ραχμάν ανακοίνωσε πως εάν η αυθεντικότητα των βίντεο πιστοποιηθεί, ο ίδιος τα καταδικάζει απερίφραστα.
 
Ένα από τα βίντεο παρουσιάζει ένα πλήθος να αλαλάζει «Ο θεός είναι μεγάλος» συγκεντρωμένο πάνω από έναν σωρό με πτώματα στο έδαφος, ενώ άλλα τρία θύματα πετάγονται από τη στέγη ενός κτιρίου.
 
«Είναι οι ήρωες του αλ Μπαμπ που βρίσκονται στο κτήριο του ταχυδρομείου», λέει ο δημιουργός του βίντεο και όταν πετάγεται η πρώτη σορός, το πλήθος φωνάζει «είναι ένας Σαμπίχ (μέλος κυβερνητικής πολιτοφυλακής)».
 
Τα γεγονότα διαδραματίζονται στην πόλη αλ Μπαμπ, κοντά στο Χαλέπι, προς τα σύνορα με την Τουρκία, όμως δεν έχει καταστεί δυνατή η χρονολόγηση της λήψης.
 
Σε άλλο ερασιτεχνικό βίντεο, ένας άνδρας με καλυμμένα μάτια και τα χέρια δεμένα στην πλάτη πασχίζει να αντισταθεί ενώ το πλήθος τον σπρώχνει με τη βία να ξαπλώσει στο έδαφος. Οι μαχητές του φωνάζουν «κάθισε», ενώ εκείνος φωνάζει «προτιμώ να με σκοτώσετε με μία σφαίρα». Εν τούτοις οι άλλοι του αποκρίνονται «εσύ σκάσε».
 
Την ώρα που το πλήθος φωνάζει πάλι «ο Θεός είναι μεγάλος», πλησιάζει ένας άνδρας με μαχαίρι, του κόβει τον λαιμό και το αίμα πετάγεται και σκορπίζεται στο έδαφος. «Αυτή είναι η τύχη των Σαμπίχα και όσων υπερασπίζονται τον Μπασάρ» αλ Άσαντ, λέει ο αφηγητής του βίντεο.
 
Ο τελευταίος προσθέτει «Δοξασμένος ο Κύριος» και καλεί τον εκτελεστή να σταματήσει, πράγμα που ο τελευταίος δεν κάνει. «Ω, Μπασάρ, ιδού ποια είναι η τύχη του στρατού και των Σαμπίχα σου», προσθέτει τότε ο κάμεραμαν.
 
Το τρίτο βίντεο, που γυρίσθηκε στο Άζαζ στην επαρχία του Χαλεπιού, ένας γενειοφόρος άνδρας βγαίνει από ένα αυτοκίνητο με τα χέρια δεμένα πιστάγκωνα και τον ρίχνουν καταγής. Ένας άνδρας τον πυροβολεί με πιστόλι κι ένας δεύτερος τον αποτελειώνει με ένα πολυβόλο. Τον πυροβολούν πολλές φορές και το θύμα μένει ακίνητο στο χώμα.
 
«Εάν το βίντεο αυτό πιστοποιηθεί, αυτές οι ωμότητες κηλιδώνουν την επανάσταση. Αυτό ωφελεί το καθεστώς και τους εχθρούς της επανάστασης, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό», τονίζει ο Ραχμάν.


Tags: ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣΠΤΩΜΑΤΑΣΥΡΙΑ

Related Posts

Ιράν
ΚΟΣΜΟΣ

To Ιράν απειλεί τα βρετανικά και γαλλικά πλοία που πάνε στη Μέση Ανατολή με «άμεση και αποφασιστική απάντηση»

10/05/2026 - 20:19
Νετανιάχου
ΚΟΣΜΟΣ

Νετανιάχου: «Ο πόλεμος με το Ιράν δεν έχει τελειώσει – Πρέπει να παραδώσουν το ουράνιο»

10/05/2026 - 18:46
IDF - Ισραήλ
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Ο Αρχηγός των IDF προειδοποιεί ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις χρειάζονται επειγόντως περισσότερους στρατιώτες

10/05/2026 - 17:46

Διαβάστε Επίσης

To Ιράν απειλεί τα βρετανικά και γαλλικά πλοία που πάνε στη Μέση Ανατολή με «άμεση και αποφασιστική απάντηση»

F-16, Rafale και ελικόπτερα στον Φλοίσβο: Εντυπωσιακές εικόνες από την επίδειξη της Πολεμικής Αεροπορίας

Νετανιάχου: «Ο πόλεμος με το Ιράν δεν έχει τελειώσει – Πρέπει να παραδώσουν το ουράνιο»

Ισραήλ: Ο Αρχηγός των IDF προειδοποιεί ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις χρειάζονται επειγόντως περισσότερους στρατιώτες

Θανάσης Δαβάκης: Επίσκεψη ΥΦΕΘΑ σε Μονάδες Ειδικών Δυνάμεων Μακεδονίας και Θράκης [pics]

Λωρίδα της Γάζας: Τουλάχιστον τρεις νεκροί Παλαιστίνιοι και μέλη της Χαμάς από ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές

«Το Ιράν παρέδωσε στο Πακιστάν την απάντηση στην πρόταση των ΗΠΑ», λένε ιρανικά ΜΜΕ

Μοτζτάμπα Χαμενεΐ: Έδωσε «νέα κατευθυντήρια μέτρα» στον στρατό του Ιράν για επιχειρήσεις κατά των «εχθρών»

Top News

Eurovision 2026: Η εντυπωσιακή εμφάνιση του Akyla στο καθιερωμένο τιρκουάζ χαλί του μουσικού διαγωνισμού

Ελένη Χατζίδου: «Είναι σκληρό να μιλήσεις για πυροβολισμό και όλα αυτά σ’ ένα παιδί»

Πολεμική Αεροπορία: Το εντυπωσιακό airshow για τα 95 χρόνια της - Μαγικές εικόνες στον αττικό ουρανό

Η Αναστασία Γιούσεφ ανακοίνωσε πως είναι έγκυος: «Διανύω την πιο γλυκιά περίοδο της ζωής μου»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert