Βόμβες διασποράς, χρησιμοποίησαν οι δυνάμεις του Καντάφι ,λένε οι αντάρτες.

 Οι λίβυοι αντικαθεστωτικοί κατηγόρησαν τις δυνάμεις που είναι πιστές στον λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι ότι έκαναν χρήση βομβών διασποράς σε κατοικημένες από αμάχους ζώνες στην πόλη της δυτικής Λιβύης Μιζουράτα, όπου 8 άνθρωποι έχασαν σήμερα τη ζωή τους από τις σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ αντικαθεστωτικών και κυβερνητικών δυνάμεων, σύμφωνα με ιατρικές πηγές.

   

Οι αντικαθεστωτικοί κατήγγειλαν ότι η χρήση των βομβών αυτών, οι οποίες έχουν απαγορευτεί από πέρυσι με διεθνή σύμβαση, έγινε χθες το βράδυ στη Μιζουράτα. 

   

Μέχρι στιγμής δεν έχει καταστεί δυνατό να επαληθευτεί η πληροφορία αυτή, αλλά η αμερικανική εφημερίδα NY Times δημοσιεύει σήμερα στην ιστοσελίδα της φωτογραφίες με θραύσματα βομβών διασποράς που βρέθηκαν στη Μιζουράτα. 

   

Οι βόμβες αυτές είχαν κατασκευαστεί στην Ισπανία το 2007, ένα χρόνο προτού η χώρα αυτή υπογράψει τη διεθνή σύμβαση που απαγορεύει τη χρήση τους, η οποία τέθηκε σε ισχύ το 2010.

   

Παράλληλα σύμφωνα με γιατρούς στη Βεγγάζη, προπύργιο των λίβυων αντικαθεστωτικών, οι οποίοι επικοινώνησαν με συναδέλφους τους στη Μιζουράτα, οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν στις σημερινές συγκρούσεις στην πόλη αυτή.

   

Εξάλλου ο Διεθνής Οργανισμός για τη Μετανάστευση (OIM) ανακοίνωσε σήμερα ότι απομάκρυνε με πλοίο από το λιμάνι της Μιζουράτα σχεδόν 1.200 μετανάστες που είχαν εγκλωβιστεί στην περιοχή από τότε που ξέσπασε η κρίση στη Λιβύη πριν από δύο μήνες. «Τώρα μεταφέρονται στη Βεγγάζη», προσθέτει ο OIM σε ανακοίνωσή του.