Βρετανία: Οι υπουργοί Εξωτερικών της G8 καταδικάζουν την πυραυλική εκτόξευση από τη Βόρεια Κορέα

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ομάδας των Οκτώ καταδίκασαν σήμερα την εκτόξευση πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς από τη Βόρεια Κορέα, τονίζοντας ότι η ενέργεια αυτή παραβίασε τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

«Κρίνοντας ότι η εκτόξευση υπονομεύει την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή, καλούμε τη Βόρεια Κορέα να μην προβεί σε άλλες εκτοξεύσεις χρησιμοποιώντας βαλλιστική τεχνολογία ή σε ενέργειες που θα επιδεινώσουν την κατάσταση στην Κορεατική Χερσόνησο«, αναφέρουν οι υπουργοί της G8 σε δήλωσή τους μετά τη συνάντησή τους στην Ουάσινγκτον.

«Είμαστε έτοιμοι να εξετάσουμε, μαζί με άλλους, τη λήψη μέτρων για όλες τις δραστηριότητες της Βόρειας Κορέας που παραβιάζουν τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας και καλούμε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να δώσει την προσήκουσα απάντηση.

Στην ανακοίνωση καλείται η Βόρεια Κορέα να εγκαταλείψει όλα τα πυρηνικά της όπλα, τα νυν πυρηνικά της προγράμματα και τα προγράμματα βαλλιστικών πυραύλων και να σταματήσει τις δραστηριότητες εμπλουτισμού ουρανίου.