Δεν μπορεί να χωνέψει τις δηλώσεις Μέρκελ,ο Νταβούτογλου.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Την ενόχληση της Τουρκίας από τις δηλώσεις της Άγκελα Μέρκελ εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου.
«Αν η κ. Μέρκελ άκουγε αμφότερες τις πλευρές, ενδεχομένως δεν θα έκανε τέτοιες μονομερείς δηλώσεις» δήλωσε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που έδωσε σήμερα στην Άγκυρα με τον υπουργό εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας πρίγκηπα Αλ Φαϊσάλ.
«Πάντα σκεφτόμασταν ότι η Γερμανία μπορεί να συμβάλει θετικά στο θέμα αυτό. Ωστόσο οι τελευταίες δηλώσεις της κ. Μέρκελ ήταν για μας απογοήτευση. Εάν η κ. Μέρκελ θα καταβάλει προσπάθεια υπέρ της ειρήνης στο Κυπριακό, πράγμα το οποίο υποστηρίζουμε, θα πρέπει πρωτίστως να τηρήσει αντικειμενική στάση απέναντι στις πλευρές» τόνισε ο Νταβούτογλου δείχνοντας την δυσαρέσκεια της Τουρκίας για τις δηλώσεις της γερμανίδας Καγκελαρίου.
Ο Τούρκος  ΥΠΕΞ προσπάθησε να στείλει μήνυμα στο Βερολίνο τονιζοντας «δεν ταιριάζει σε έναν σημαντικό ηγέτη μιας ισχυρής χώρας όπως η Γερμανία, σε έναν φίλο της Τουρκίας η απομάκρυνση από τη δικαιοσύνη σε βαθμό που να αξιολογούνται με τον ίδιο τρόπο αυτοί που είπαν ναι στην ειρήνη και καταβάλουν ανάλογη προσπάθεια και αυτοί που είπαν όχι».