Δεν θα σχηματίσουν εύκολα κυβέρνηση στο Κόσσοβο.

 Εκπρόσωποι της Δημοκρατικής Ένωσης Κοσόβου, της Συμμαχίας για το Μέλλον του Κοσόβου και του Κινήματος Αυτοδιάθεση δήλωσαν, σήμερα, ότι δεν προτίθενται να συνεργαστούν με το Δημοκρατικό Κόμμα Κοσόβου του Χασίμ Θάτσι, που συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές της περασμένης Κυριακής.

   

Όπως σχολιάζουν πολιτικοί αναλυτές, η στάση των τριών αυτών κομμάτων ενδέχεται να βάλει σε περιπέτειες τη διαδικασία σχηματισμού κυβέρνησης, αμέσως μετά την ολοκλήρωση καταμέτρησης των ψήφων, αν και το κόμμα του Χασίμ Θάτσι πιστεύει πως θα υπάρξουν προτάσεις συνεργασίας από όλα τα πολιτικά κόμματα.

   

Μέχρι στιγμής, μόνο το κόμμα του επιχειρηματία Μπετζέτ Πατσόλι, Συμμαχία για ένα Νέο Κόσοβο, καθώς και το Ανεξάρτητο Φιλελεύθερο Κόμμα, που ίδρυσαν Σέρβοι στο κεντρικό Κόσοβο, δεν έχουν θέσει «κόκκινες γραμμές» στη συνεργασία με κάποιο κόμμα, συμπεριλαμβανομένου του κόμματος του Θάτσι.

    Από την πλευρά του, το Δημοκρατικό Κόμμα Κοσόβου σημειώνει ότι, στην προσπάθεια για σχηματισμό κυβέρνησης θα λάβει υπόψιν του- όσο το δυνατό- τη συμμετοχή και μειονοτικών κομμάτων.