Δύο Γάλλοι στρατιώτες νεκροί από πυρά στη νοτιοδυτική Γαλλία

Δύο και όχι τρεις είναι οι στρατιώτες που σκοτώθηκαν σήμερα στην πόλη Μοντομπάν, όταν ένας ένοπλος άνοιξε πυρ εναντίον τους, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας, διορθώνοντας τον προηγούμενο απολογισμό.

   

Τοπικοί αξιωματούχοι είπαν ότι η σύγχυση σχετικά με τον αριθμό των νεκρών οφείλεται στις αντικρουόμενες πληροφορίες που υπήρχαν από τον τόπο της επίθεσης.

   

Ο τρίτος στρατιώτης φέρει τραύματα στο κεφάλι και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. «Η ζωή του απειλείται, όμως είναι ζωντανός», τόνισε μια εκπρόσωπος του στρατού.

   

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, ο δράστης έδρασε μόνος. Οι αστυνομικοί έχουν βρει στο σημείο της επίθεσης περίπου 15 κάλυκες.

    Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε πέντε ημέρες που στρατιώτες δέχονται επίθεση από ενόπλους δικυκλιστές στη νοτιοδυτική Γαλλία. Οι αρχές πάντως δεν έχουν ακόμη βρει κάποιο στοιχείο που να συνδέει τις δύο υποθέσεις μεταξύ τους. Στις 11 Μαρτίου, ένας στρατιωτικός εκτός υπηρεσίας σκοτώθηκε σε μια συνοικία της Τουλούζης από ένα άτομο που κυκλοφορούσε με μηχανάκι και τον πυροβόλησε στο κεφάλι από μικρή απόσταση.