Εγκατέλειψαν τον Άσαντ, πρωθυπουργός,δύο υπουργοί και τρεις ταξίαρχοι

Η κύρια οργάνωση της συριακής αντιπολίτευσης, το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο (ΣΕΣ) επιβεβαίωσε σήμερα ότι δύο κυβερνητικοί υπουργοί αυτομόλησαν στην Ιορδανία μαζί με τον ως σήμερα πρωθυπουργό, Ριγιάντ Χιτζάμπ, όπως και τρεις ταξίαρχοι.
   Οι ταυτότητες των υπουργών και των στρατιωτικών δεν έχουν γίνει γνωστές.
   Ο Μπάσαμ Ίσακ, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του ΣΕΣ, είπε ότι οι δύο υπουργοί και οι τρεις ταξίαρχοι συνόδευσαν τον Χιτζάμπ στο χασεμιτικό βασίλειο.
   »Υπάρχει ένας αριθμός αξιωματούχων μαζί (με τον Χιτζάμπ) αλλά κάνουμε ακόμη ορισμένες ενέργειες, επομένως δεν βιαζόμαστε να τους αναγνωρίσουμε», είπε ένας άλλος αξιωματούχος του ΣΕΣ, ο Άχμεντ Ραμαντάν.
   »Προκειμένου να αποτρέψουμε προληπτικά πλήγματα, θα πρέπει να επιδειχθεί προσοχή σε ορισμένες από τις ανακοινώσεις», πρόσθεσε.
   Ο Ραμαντάν εξήγησε ότι 15 ακόμη Σύροι διπλωμάτες και πολιτικοί σχεδιάζουν να αυτομολήσουν. «Θεωρούμε ότι αυτό σηματοδοτεί την αποσύνθεση του καθεστώτος, που έχει εισέλθει σε πολύ λεπτή φάση και το ΣΕΣ αντιμετωπίζει το ζήτημα αυτό πολύ σοβαρά», ανέφερε.
   Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε εκτίμησε ότι η αυτομόληση του Χιτζάμπ δείχνει «σε ποιο σημείο έχει προχωρήσει η αποσάθρωση του καθεστώτος του (Μπασάρ) αλ Άσαντ», ενώ επέμεινε πως οι εξελίξεις «επιβεβαιώνουν πόσο απαραίτητη είναι η άμεση κατάπαυση των βιαιοτήτων και ο σχηματισμός μας μεταβατικής κυβέρνησης χωρίς τον Άσαντ».