Εξέγερση και στη Τρίπολη λένε ότι ξεκίνησαν οι αντικαθεστωτικοί στη Λιβύη.

Οι λίβυοι αντικαθεστωτικοί σκότωσαν σήμερα 57 στρατιώτες και κατέστρεψαν 17 στρατιωτικά οχήματα σε μεγάλη μάχη που έγινε δυτικά της πόλης Ατζνταμπίγια, την οποία ελέγχουν οι εξεγερμένοι, δήλωσε ένας στρατιωτικός διοικητής των αντικαθεστωτικών.

  

  Σε συνέντευξή του στο Αλ Τζαζίρα, η οποία μεταδόθηκε απευθείας από το τηλεοπτικό αυτό δίκτυο, ο Χάμεντ αλ Χάφι προσέθεσε ότι δύο αντικαθεστωτικοί σκοτώθηκαν επίσης στη μάχη.

   

Οι πληροφορίες αυτές δεν έχει καταστεί δυνατό μέχρι στιγμής να επιβεβαιωθούν από ανεξάρτητη πηγή.

   

Ο Χάφι διευκρίνισε ότι η μάχη έγινε στα περίχωρα του αλ Αρμπαΐν, ένα μικρό φυλάκιο στα μέσα της απόστασης μεταξύ της Ατζνταμπίγια και του στρατηγικού λιμανιού της Μπρέγκα, όπου έχουν οχυρωθεί οι δυνάμεις του λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι.

   

«Τις τελευταίες 20 ημέρες έχουμε ανασυγκροτήσει τις δυνάμεις μας. Η σύγκρουση σημειώθηκε πριν από δύο ώρες, στα περίχωρα του αλ Αρμπαΐν», σημείωσε ο Χάφι.

   
«Καταστρέψαμε 17 οχήματα και δύο αγωνιστές (των αντικαθεστωτικών) από την Αλ Ζαουίγια έπεσαν νεκροί. Πενήντα επτά μέλη των δυνάμεων του Καντάφι σκοτώθηκαν», προσέθεσε.

   

Ένας από τους γιους του Καντάφι, ο Μουτασίμ, ηγείται των κυβερνητικών δυνάμεων στη Μπρέγκα, κατέληξε ο Χάφι.

Οι λίβυοι αντικαθεστωτικοί ηγούνται εξέγερσης κατά του λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι στα προάστια της Τρίπολης αφού προμηθεύτηκαν ελαφρά όπλα από αξιωματικούς των δυνάμεων ασφαλείας που αυτομόλησαν, γράφει σήμερα αντικαθεστωτική εφημερίδα.

   

Η πληροφορία αυτή, η οποία δημοσιεύεται στον ιστότοπο της εφημερίδας Brnieq, δεν κατέστη δυνατό μέχρι στιγμής να επαληθευτεί από ανεξάρτητη πηγή.

   

Η εφημερίδα, η οποία επικαλείται αυτόπτες μάρτυρες, σημειώνει ότι υπάρχει μια πλήρους κλίμακας εξέγερση κατά της εξουσίας του λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι στα προάστια της Τρίπολης. Επίσης επισημαίνει ότι διαδηλωτές προετοιμάζονται να κατευθυνθούν προς το κέντρο της λιβυκής πρωτεύουσας.