Ελικοπτεροφόρο στέλνει στη Λιβύη, η Βρετανία.

Η Βρετανία αποφάσισε, όπως και η Γαλλία, να στείλει ένα ελικοπτεροφόρο στα ανοιχτά των ακτών της Λιβύης για να μπορέσει να πραγματοποιήσει πιο ακριβή πλήγματα στο έδαφος εναντίον του εξοπλισμού των δυνάμεων που υποστηρίζουν τον Καντάφι, δήλωσε σήμερα στις Βρυξέλλες ο γάλλος υπουργός Αμυνας, Ζεράρ Λονγκέ. 

   

«Οι Βρετανοί, που έχουν μέσα συγκρίσιμα με τα δικά μας, θα δεσμευτούν επίσης», στο δρόμο της ανάπτυξης των ελικοπτέρων στην περιοχή, δήλωσε στους δημοσιογράφους στο περιθώριο μιας συνάντησης με τους ομολόγους του της ΕΕ στις Βρυξέλλες. 

   

«Μιλήσατε για τη Βρετανία και το (ελικοπτεροφόρο του βασιλικού ναυτικού) HMS Ocean, εσείς οι ίδιοι δώσατε την απάντηση», πρόσθεσε ο υπουργός, απαντώντας σε ερώτηση από δημοσιογράφο σχετικά με τα μέσα που θα αναπτύξει το Λονδίνο. 

   

«Όσο νωρίτερα τόσο το καλύτερο, είναι αυτό που σκέπτονται οι Άγγλοι, και είναι αυτό λοιπόν που συζητήσαμε με τον Βρετανό συνάδελφό μου,Τζέραλντ Χόουαρθ, υφυπουργό αρμόδιο για τη στρατηγική για τη διεθνή ασφάλεια, υπογράμμισε ο γάλλος υπουργός. 

   

«Είμαστε πολύ σαφείς στην επέκταση του ψηφίσματος 1973″ του ΟΗΕ που επιτρέπει την επέμβαση στη Λιβύη,»που συνίσταται στην εξουδετέρωση των δυνάμεων του Καντάφι όταν απειλούν αμάχους», διαβεβαίωσε ο κ. Λονγκέ.