Ελληνική καταδίκη της επίθεσης σε χριστιανικό ναό στην Αίγυπτο.20 νεκροί,70 τραυματίες!

Ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας, δήλωσε σήμερατα τα εξής, σχετικά με την τρομοκρατική επίθεση στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο περισσοτέρων από 20 ανθρώπων και τον τραυματισμό 70:

    

   

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την αποτρόπαια τρομοκρατική επίθεση σε εκκλησία στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου που είχε ως στόχο τους πιστούς που πήγαιναν να προσευχηθούν. Η βάρβαρη, εγκληματική αυτή πράξη, που κόστισε τη ζωή σε περισσότερους από 20 ανθρώπους, Χριστιανούς και Μουσουλμάνους, υπενθυμίζει για άλλη μια φορά πόσο σημαντικός και πόσο απαραίτητος είναι ο κοινός μας αγώνας ενάντια στην τρομοκρατία. Δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να δικαιολογήσει ή να νομιμοποιήσει την τυφλή βία από όπου και εάν προέρχεται. 

    

   

Εκφράζουμε θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και ευχές για γρήγορη ανάρωση στους τραυματισμένους. Η κυβέρνηση και ο λαός της Αιγύπτου πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτή τη δύσκολη ώρα η Ελλάδα είναι στο πλάι τους». 

    

   

Σημειώνεται ότι ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Δημήτρης Δρούτσας είχε νωρίτερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου κ. Ahmet Aboul Gheit, προς τον οποίο εξέφρασε τη συμπαράσταση και τα συλλυπητήρια της Ελληνικής Κυβέρνησης για τη βομβιστική επίθεση. Ο κ. Δρούτσας αναμένεται να έχει εντός της ημέρας επικοινωνία και με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρο Β’.