Ένας βετεράνος στο τιμόνι της Μοσάντ

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου διόρισε σήμερα ως επικεφαλής της ισραηλινής υπηρεσίας πληροφοριών, της Μοσάντ, έναν βετεράνο της υπηρεσίας αυτής, τον Ταμίρ Πάρντο, που θα διαδεχθεί τον σημερινό διευθυντή, ο οποίος συνταξιοδοτείται τον Δεκέμβριο.

    «Ο Ταμίρ Πάρντο έχει υπηρετήσει πολλά χρόνια σε σημαντικές θέσεις εντός της Μοσάντ όπου ήταν δεύτερος στην ιεραρχία», αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου του πρωθυπουργού.

    Ο Μέιρ Νταγκάν, ο οποίος ήταν επικεφαλής της Μοσάντ επί οκτώ χρόνια, ασυνήθιστα μεγάλο χρονικό διάστημα, παραιτήθηκε τον Δεκέμβριο.

    «Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι ο Ταμίρ Πάρντο έχει εμπειρία πολλών δεκαετιών στην Μοσάντ, και είναι πεπεισμένος ότι είναι ο άνθρωπος που είναι ικανός να ηγηθεί της οργάνωσης κατά τα επόμενα χρόνια που θα έχουν για το κράτος του Ισραήλ πολλές προκλήσεις», αναφέρεται στην ανακοίνωση στην οποία δεν περιέχονται περαιτέρω βιογραφικά στοιχεία.

    Ο Τύπος σημείωσε ότι ο νέος επικεφαλής της Μοσάντ είχε υπηρετήσει στο πλευρό του Γιόνι Νετανιάχου, αδελφού του ισραηλινού πρωθυπουργού, ιδιαίτερα το 1976 κατά τη διάρκεια μιας θεαματικής επιχείρησης των ισραηλινών ειδικών δυνάμεων στο Εντεμπε (Ουγκάντα), για την απελευθέρωση περίπου εκατό επιβατών ενός αεροπλάνου της Air France που είχε καταληφθεί από φιλο-παλαιστίνιους αεροπειρατές.