Ένας «βετεράνος» του μετώπου της Καλλίπολης, ζητά αφεντικό στο Λονδίνο!

Ήταν, ως ντόπιος,  στο μέτωπο της Καλλίπολης, στα μέρη μας, σε μία από τις μάχες του Α’  Παγκοσμίου Πολέμου το 1915.Σήμερα, 97 χρόνια μετά,ο … βετεράνος του μετώπου  ψάχνει αφεντικό στην Βρετανία!

Μην μπερδεύεστε! Πρόκειται για μια …χελώνα της Μεσογείου με το όνομα Μπλέικ που αν στην περίπτωσή της ισχύσουν οι κανόνες της ζωής μπορεί να φτάσει τα 150 χρόνια, αν δεν είναι ήδη!

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή , όπως τα γράφουν  οι βρετανικές εφημερίδες.Ο Μπλέικ περισυνελέγη από το πεδίο της μάχης στη χερσόνησο της Καλλίπολης  στην Τουρκία από τον Βρετανό στρατιώτη με το επώνυμο Marris κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, το 1915. Το 1916 ο στρατιώτης μετέφερε τη χελώνα από την Τουρκία στη Μεγάλη Βρετανία.  Ο πρώτος ιδιοκτήτης της χελώνας πέθανε πριν από 30 χρόνια. Το 1983 περιμάζεψε τον Μπλέικ η λάτρης των ζώων .Μάριον Σκίνερ, η οποία σήμερα είναι 67 ετών και η υγεία της δεν της επιτρέπει να φροντίζει το κατοικίδιο.Η κ. Σκίνερ αφηγήθηκε ότι με τα χρόνια ο Μπλέικ άρχισε λίγο να μη βλέπει καλά, ωστόσο δεν έχασε το ενδιαφέρον του για τα …θηλυκά του είδους του. Αυτή τη στιγμή ο Μπλέικ ζει στο εκτροφείο για χελώνες Norfolk Torto Club.