Ένοχο προδοσίας έκρινε Ρωσικό στρατοδικείο τον αξιωματικό που κατέδωσε στις ΗΠΑ τη sexy Τσάπμαν

Η ιστορία μοιάζει σαν να έχει βγει από την πένα του Ίαν Φλέμινγκ. Κατάσκοποι, μυστικές υπηρεσίες, πανέμορφες θανατηφόρες γυναίκες, αποδράσεις,κυνηγητό, εκπαιδευμένοι εκτελεστές, καλά κρυμμένα μυστικά, περίεργες δολοφονίες, συνθέτουν ένα σκηνικό που και ο ίδιος ο James Bond θα ζήλευε.
 
Ο αξιωματικός του Ρωσικού Στρατού που κατέδωσε εν γνώση του στις Αμερικανικές αρχές το δίκτυο κατασκόπων που είχαν στήσει οι Ρώσοι στις ΗΠΑ, κρίθηκε ένοχος προδοσίας και καταζητείται από τις Ρωσικές αρχές.
 
Στο δίκτυο κατασκόπων που ο Ρώσος αξιωματικός “κελάηδησε” και αποκαλύφθηκε, ιδιαίτερη θέση είχε και η “γυναίκα δηλητήριο”, η θανατηφόρα Ρωσίδα κατάσκοπος, Άννα Τσάπμαν. Ο Αλεξάντρ Ποτέγιεφ, που κατείχε καίρια θέση στο δίκτυο αντικατασκοπείας της KGB, κατάφερε, λίγες ημέρες πριν οι Αμερικάνοι ξεσκεπάσουν το δίκτυο που δρούσε στη χώρα τους, να διαφύγει από τη Ρωσία στις ΗΠΑ.
 
Εκεί τον παρέλαβε η CIA και τώρα βρίσκεται προστατευόμενος του FBI σε μυστική τοποθεσία. Οι Αμερικάνοι φοβούνται για τη ζωή του και για αντίποινα Ρώσων εκτελεστών.
 
Η απόφαση του στρατοδικείου βγήκε στις 27 Ιουνίου. Ο Ποτέγιεφ κρίθηκε ένοχος, καταζητείται όπως είπαμε ενώ του επιβλήθηκαν 25 έτη φυλάκισης σε φυλακή της Σιβηρίας. Επίσης το Στρατοδικείο, του ξήλωσε τα γαλόνια και τον υποβίβασε στην ιεραρχία, ενώ του αφαιρέθηκαν και όλα τα παράσημα που μέχρι τότε είχε λάβει.
 
Η ΤΣΑΠΜΑΝ ΚΑΙ Ο ΠΟΤΕΓΙΕΦ

Το κατηγορητήριο για τον Ρώσο αξιωματικό ήταν βαρύ: “Πράξεις ιδιαιτέρως επικίνδυνες για τη Ρωσική εθνική ασφάλεια που έβαλαν την εθνική κυριαρχία σε αμφισβήτηση”. Στην ακροαματική διαδικασία ο Ρώσος στρατιωτικός εισαγγελέας παρουσίασε στοιχεία με όλη τη δράση του Ποτέγιεφ και τη συνεργασία του με τη CIA.

 
Ιδιαίτερη βαρύτητα στην απόφαση του στρατοδικείου, είχε η κατάθεση της καλλίπυγου κατασκόπου που αποκαλύφθηκε από τον Ποτέγιεφ, της Άννας Τσάπμαν. Η πανέμορφη ρωσίδα που με τα θέλγητρα της αποσπούσε για λογαριασμό της χώρας της, κρατικά μυστικά των ΗΠΑ, ήταν καταπέλτης: “Ναι τον ήξερα τον Αλεξαντρ και φυσικά και εκείνος με ήξερε αφού από την υπηρεσία του έπαιρνα εντολές για το τι έπρεπε να κάνω. Σας λέω ότι ο συγκεκριμένος αξιωματικός ήταν από τους λίγους που λόγω θέσης και βαθμού, ήξερε για ολόκληρο το δίκτυο που είχαμε στις ΗΠΑ και τις δραστηριότητες μας εκεί.”
 
Ο Ποτέγιεφ είχε ενημερωθεί από τη CIA ότι οι πληροφορίες που τους είχε δώσει ήταν ακριβείς. Και ότι πρέπει να εγκαταλείψει τη χώρα του και να πάει στις ΗΠΑ, αφού σε λίγες ημέρες το δίκτυο θα ξεσκεπαζόταν. Χρησιμοποιώντας το διαβατήριο του και τη “βαριά” ταυτότητα της KGB, πέρασε μαζί με την κόρη και τον γιο του, στη Λευκορωσία και από εκεί στη Γερμανία. Στη συνέχεια με τη διπλωματική πτήση των ΗΠΑ έφτασε στη Νέα Υόρκη και από εκεί τα ίχνη του χάθηκαν…
 
Η σύζυγος του δεν τον ακολούθησε. Από το αεροδρόμιο του Μινσκ περιμένοντας τη πτήση για Γερμανία της έστειλε ένα sms στο κινητό της: “Μαρία, προσπάθησε να δεχτείς την πράξη μου ψύχραιμα. Φεύγω για πάντα για τις ΗΠΑ. Δεν ήθελα να έρθουν έτσι τα πράγματα αλλά είμαι αναγκασμένος. Μην με ψάξεις. Θα ξεκινήσω τη ζωή μου από το μηδέν. Τα παιδιά είναι μαζί μου. Θα τα προσέχω εγώ. Μην ανησυχείς…”
Οι αποκαλύψεις του Ποτέγιεφ είχαν σαν αποτέλεσμα 10 Ρώσοι μυστικοί πράκτορες που δρούσαν στις ΗΠΑ να αποκαλυφθούν, τον Ιούνιο του 2010. Ανάμεσα τους και η Άννα Τσάπμαν. Ένα δίκτυο που με κόπο και θυσίες είχε παγιωθεί, ξηλώθηκς. Οι 10 “Ρώσοι James Bond” επέστρεψαν στην χώρα τους αφού στα ανώτατα κλιμάκια της KGB και της CIA, έγιναν εξαντλητικές διαβουλεύσεις και παζάρια. Οι Αμερικάνοι προώθησαν τους ρώσους κατασκόπους πίσω στη Μόσχα και οι Ρώσοι απελευθέρωσαν από φυλακή υψίστης ασφαλείας 4 Αμερικάνους κατασκόπους που δρούσαν για λογαριασμό των ΗΠΑ και τους έστειλαν πίσω στην Ουάσιγκτον.
 
Η Άννα Τσάπμαν που σαγήνεψε τους Αμερικανούς τώρα ζει και εργάζεται στη Μόσχα. Το υπέροχο κορμί της και το όλο υποσχέσεις πρόσωπο της, της άνοιξαν τις πόρτες του μόντελινγκ. Οι προτάσεις για φωτογραφήσεις αλλά και για απλές εμφανίσεις, πέφτουν βροχή…
 
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

οι φωτογραφίες είναι από τη φωτογράφιση της Τσάπμαν στο Ρώσικο ΜΑΧΙΜ