Ένταση μεταξύ Αιγύπτου-Ισραήλ.

Ο επικεφαλής του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων της Αιγύπτου Σάμι Άναν μετέβη στη χερσόνησο του Σινά για να ερευνήσει το θάνατο αιγυπτίων αστυνομικών στα σύνορα με το Ισραήλ, ανέφερε σήμερα στρατιωτική πηγή.

   

Ο Άναν θα προεδρεύσει μιας επιτροπής στην οποία ανατέθηκε να ερευνήσει τους θανάτους των μελών των δυνάμεων επιβολής του νόμου οι οποίοι σκοτώθηκαν «από ισραηλινά πυρά», ανέφερε η ίδια πηγή.

   

Νωρίτερα, είχε μεταδοθεί από κρατικά ΜΜΕ πως ένας πύραυλος που εκτόξευσε ισραηλινό ελικόπτερο σκότωσε 5 άτομα, ανάμεσά τους τρεις αστυνομικούς. Μια πηγή του στρατού ωστόσο είχε αμφισβητήσει την επίσημη εκδοχή των γεγονότων — λέγοντας ότι εξερράγη μια βόμβα, η οποία δεν προκάλεσε τραυματισμούς, ότι δεν είχε υπάρξει ισραηλινή «εχθρική ενέργεια», ούτε επίθεση αυτοκτονίας — μιλώντας υπό τον όρο της διατήρησης της ανωνυμίας του στο Γερμανικό Πρακτορείο.

   

Στο μεταξύ πριν από λίγο ιατρικές πηγές και πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας ανέφεραν ότι ένας αιγύπτιος αστυνομικός σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών με αγνώστους και ένας δεύτερος βρίσκεται σε κώμα μετά από τον τραυματισμό του στο νέο σημερινό επεισόδιο.