«Επιδημία» αυτοπυρπόλησης.

Ένας άνεργος άνδρας προσπάθησε σήμερα να αυτοκτονήσει στην Αλεξάνδρεια, τυλίγοντας το σώμα του στις φλόγες. Όπως αναφέρει η ηλεκτρονική έκδοση της Αλ Αχράμ, πρόκειται για τον τρίτο Αιγύπτιο που προσπαθεί να μιμηθεί την πράξη του τυνήσιου που αυτοκτόνησε στην Τύνιδα, πυριδοτώντας τις γνωστές ταραχές.

   

Ο 25χρονος Αιγύπτιος, για τον οποίον υπάρχουν πληροφορίες ότι αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, ανέβηκε στην οροφή κτιρίου και σύμφωνα με μαρτυρίες του πατέρα του έριξε κηροζίνη πάνω σε ένα χαλί όπου στεκόταν πάνω και του έβαλε φωτιά, με αποτέλεσμα να υποστεί εκτεταμένα σοβαρά εγκαύματα.

   

Ο δεύτερος Αιγύπτιος που επιχείρησε να αυτοπυρποληθεί σήμερα κοντά στο αιγυπτιακό Κοινοβούλιο στο Κάιρο, ήταν ένας δικηγόρος και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. 

   

Τέλος, το πρώτο περιστατικό αυτοπυρπολισμού σημειώθηκε χθες το πρωί έξω από το κτίριο του Αιγυπτιακού Κοινοβουλίου, όπου ένας 50χρονος ιδιοκτήτης μικρού εστιατορίου από την πόλη της Ισμαηλίας, αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει με αυτόν τον τρόπο. Οι αρχές θεωρούν ότι ο αιγύπτιος προέβη στην πράξη του από την απόγνωση που ένιωσε όταν του κόπηκε μία επιδότηση ψωμιού για την επιχείρησή του ή κατ’ άλλες πηγές γιατί θέλησε με τον τρόπο αυτό να διαμαρτυρηθεί για το φτωχό βιοτικό επίπεδο.