Επίθεση ΝΑΤΟϊκών ελικοπτέρων σε φυλάκιο του πακιστανικού στρατού. 28 νεκροί στρατιώτες

Ελικόπτερα του ΝΑΤΟ εισήλθαν από το Αφγανιστάν στο βόρειο Πακιστάν και επιτέθηκαν σε στρατιωτικό φυλάκιο των συνόρων, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 28 πακιστανοί στρατιώτες και να τραυματιστούν άλλοι 14, σύμφωνα με πληροφορίες από τον πακιστανικό στρατό.

Εκπρόσωπος του στρατού επιβεβαίωσε την πληροφορία για την επίθεση στη φυλετική περιοχή Μοχμάντ του Πακιστάν, επιβεβαιώνοντας ότι υπάρχουν θύματα. Εκπρόσωπος της διεθνούς δύναμης του ΝΑΤΟ στην Καμπούλ δήλωσε νωρίτερα ότι ο συνασπισμός ενημερώθηκε για ένα «επεισόδιο» κοντά στα σύνορα και ότι συλλέγει πληροφορίες για το θέμα αυτό.

Σε μια πρώτη αντίδραση για τη φονική επίθεση των νατοϊκών ελικοπτέρων, το Πακιστάν διέκοψε τον ανεφοδιασμό του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν. «Σταματήσαμε τον ανεφοδιασμό του ΝΑΤΟ με απόφαση της κυβέρνησης», δήλωσε ο Μουταχίρ Χουσέιν, ανώτερος αξιωματούχος στην περιοχή των φυλών του βορείου Πακιστάν, όπου βρίσκεται το πέρασμα Χάιμπερ, κύρια οδός από την οποία διέρχονται τα φορτηγά που ανεφοδιάζουν, κυρίως σε καύσιμα, τη διεθνή δύναμη στο Αφγανιστάν (ISAF).

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, λίγες ώρες μετά την επίθεση οι πακιστανικές αρχές σταμάτησαν περίπου 40 φορτηγά και βυτιοφόρα στο πέρασμα Χάιμπερ κοντά στην Πεσαουάρ.

Ανώτερος αξιωματικός του πακιστανικού στρατού δήλωσε ότι γίνεται προσπάθεια να μεταφερθούν οι νεκροί στρατιώτες από το φυλάκιό τους κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν, στο αρχηγείο του στρατού στη φυλετική περιοχή Μοχμάντ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Επτά νεκροί από αμερικανική επίθεση στο Πακιστάν

10 χρόνια μετά ποιος έχει κερδίσει από την 11η Σεπτεμβρίου;