Επίθεση Νετανιάχου στο Ιράν

Τις επιθέσεις του κατά του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν, συνέχισε ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του που πρόκειται να μεταδοθεί την Κυριακή στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC.
«Από τότε που εμφανίστηκαν τα πυρηνικά όπλα, οι χώρες που έχουν πρόσβαση σε αυτά, είναι πάντα προσεκτικές στον υπολογισμό του κόστους και του οφέλους. Αλλά το Ιράν είναι μια κυβέρνηση που καθοδηγείται από ένα απίστευτο φανατισμό», δήλωσε ο ισραηλινός πρωθυπουργός.
«Βάζουν πάνω από την επιβίωσή τους το φανατισμό», δήλωσε ο Νετανιάχου. «Εγώ δεν θα εμπιστευόμουν τη λογική τους», επέμεινε ο ισραηλινός πρωθυπουργός , γεγονός που υποδηλώνει ότι το Ιράν δεν θα μπορούσε να ελεγχθεί, όπως η Σοβιετική Ένωση κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.
Αναφερόμενος στη βία που έπληξε το μουσουλμανικό κόσμο μετά την κυκλοφορία της ταινίας με το προσβλητικό για το Ισλάμ περιεχόμενο, ο ισραηλινός πρωθυπουργός συνέδεσε την υπόθεση με τη σκληροπυρηνική ιρανική πλευρά: «Αυτό είναι το ίδιο με το φανατισμό που βλέπετε στις πρεσβείες σήμερα. Θέλετε αυτοί οι φανατικοί να έχουν πυρηνικά όπλα;» αναρωτήθηκε.