Επίθεση σε στρατιωτική βάση του Πακιστάν από Ταλιμπάν.

 Ισχυρές εκρήξεις συγκλόνισαν τα ξημερώματα της Δευτέρας την περιοχή της στρατιωτικής βάσης Mehran-PNS στο Καράτσι, όπου νωρίτερα και πιο συγκεκριμένα περίπου 8 ώρες πριν επιτέθηκε ομάδα ενόπλων με εκρηκτικά με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πέντε άτομα και να καταστραφεί ένα στρατιωτικό αεροσκάφος.

   

Οι εκρήξεις τα χαράματα της Δευτέρας εκτιμάται ότι οφείλονται στο αποκορύφωμα της αντεπίθεσης των δυνάμεων ασφαλείας του Πακιστάν κατά των ενόπλων που προκάλεσαν το μακελειό.

   

» Η επιχείρηση συνεχίζεται, δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα «, ανέφερε πηγή που ανήκει στις δυνάμεις ασφαλείας στην περιοχή.

   

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες οκτώ πολύ δυνατές εκρήξεις που συνοδέυονταν από ισχυρές λάμψεις ακούστηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής ενώ περίπου 30 άντρες των ειδικών δυνάμεων του Πακιστάν εισέβαλαν με μηχανές στο χώρο της Ναυτικής βάσης που επλήγη νωρίτερα
Οι ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη της επίθεσης εναντίον βάσης του πακιστανικού Πολεμικού Ναυτικού στο Καράτσι, η οποία σημειώθηκε στη διάρκεια της νύχτας και είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο πέντε στρατιωτικών. 

   

«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη της επίθεσης στο Καράτσι», δήλωσε ο Εχσανουλάχ Εχσάν εκπρόσωπος του Κινήματος των Ταλιμπάν στο Πακιστάν (ΤΤΡ), μιας οργάνωσης που συνδέεται με την αλ Κάιντα και από το 2007 πραγματοποιεί αιματηρές επιθέσεις σε όλο το Πακιστάν. 

   

Οι πακιστανοί ταλιμπάν έχουν ορκιστεί να εκδικηθούν το θάνατο του Οσάμα μπιν Λάντεν με επιθέσεις, ειδικά εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας. 

    «Έχουμε ήδη προειδοποιήσει ότι θα πραγματοποιήσουμε ακόμα πιο ισχυρές επιθέσεις», τόνισε ο εκπρόσωπός τους. 

   

Εκπρόσωπος του πακιστανικού στρατού δήλωσε πως δέκα ως δεκαπέντε τρομοκράτες εισέβαλαν στη ναυτική βάση Μεχράν και παραμένουν εκεί, ενώ η στρατιωτική επιχείρηση εναντίον τους συνεχίζεται. 

   

Νωρίτερα ακούστηκαν από τη βάση οκτώ ισχυρές εκρήξεις. 

   

Ο Εχσάν τόνισε πως οι μαχητές ταλιμπάν που βρίσκονται μέσα στη βάση έχουν αρκετά εφόδια για να αντέξουν την πολιορκία επί τρεις ημέρες. 

    «Έχουν αρκετά πυρομαχικά και τρόφιμα και μπορούν να πολεμήσουν και να επιζήσουν επί τρεις ημέρες», επισήμανε ο ίδιος. 

   

Σύμφωνα με τον Εχσάν 22 ταλιμπάν ανέλαβαν την επίθεση.