Επίθεση στον Νετανιάχου …από τη ΜΟΣΑΝΤ!

Ο πρώην επικεφαλής της ΜΟΣΑΝΤ έκανε μια άνευ προηγουμένου επίθεση στην κυβέρνηση του Ισραήλ, χαρακτηρίζοντάς την «ανεύθυνη και απερίσκεπτη». Την ίδια στιγμή υποστήριξε τις αραβικές προσπάθειες για την επίτευξη ισραηλινο-παλαιστινιακής ειρηνευτικής συμφωνίας.

Ο Meir Dagan παραιτήθηκε από επικεφαλής της Μοσάντ πριν από έξι μήνες.Τώρα επιτίθεται στη κυβέρνηση διότι αισθάνεται ότι η ασφάλεια του Ισραήλ τίθεται σε κίνδυνο από τον πρωθυπουργό Βενιαμίν Νετανιάχου και τον Υπουργό Άμυνας και Εχούντ Μπαράκ.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι , ως επικεφαλής της Μοσάντ, μαζί με τον Yuval Diskin, επικεφαλής του Sin Bet – η εσωτερική υπηρεσία ασφαλείας- και με τον Gabi Askenazy, τον επικεφαλής του στρατού, θα μπορούσαν να εμποδίσουν Νετανιάχου και τον Μπαράκ από το να κάνουν λάθη αλλά και οι τρεις έχουν αφήσει τις θέσεις τους και έχουν αντικατασταθεί από αυτους που επιλεγεί η σημερινή κυβέρνηση.

Μετά την αποχώρηση από τη θέση του,ο Dagan προειδοποίησε δημοσίως ότι το Ισραήλ σχεδιάζει να επιτεθεί στο Ιράν.

Στις τελευταίες παρατηρήσεις του, είπε ότι αν το Ισραήλ επιτίθετο εναντίον του Ιράν, θα βρισκόταν στο επίκεντρο ενός περιφερειακού πολέμου που θα έθετε σε κίνδυνο την ύπαρξη του κράτους.

Η παρέμβαση Dagan είναι επικίνδυνη για Νετανιάχου επειδή η κριτική προέρχεται …από τα δεξιά .

Ο Dagan δεν ήταν …άγιος. Είχε αναλάβει την ευθύνη επιθετικών ενεργειών του Ισραήλ στο εξωτερικό τα τελευταία χρόνια, στις οποίες περιλαμβάνονται δολοφονίες στο Λίβανο, τη Συρία και το Ντουμπάι και αεροπορική επίθεση σε ύποπτο πυρηνικό αντιδραστήρα στη Συρία. Επέκρινε επίσης την παράλειψη του Ισραήλ να προσφέρει οποιαδήποτε πρωτοβουλία για την επίλυση της διένεξης με τους Παλαιστίνιους.