Επτά νεκροί στο Αφγανιστάν,από επίθεση σε γραφεία του ΟΗΕ.

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα καταδίκασε «με τον πιο έντονο τρόπο» την επίθεση εναντίον γραφείων του ΟΗΕ στο Αφγανιστάν, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο επτά ξένων εργαζόμενων.

   

«Καταδικάζω με τον πιο έντονο τρόπο την επίθεση εναντίον της αποστολής των Ηνωμένων Εθνών στο Αφγανιστάν», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του αμερικανού προέδρου. 

   

«Υπογραμμίζουμε το πόσο σημαντικό είναι να επικρατήσει ηρεμία και καλούμε όλες τις πλευρές να αποκηρύξουν τη βία και να λύσουν μέσω του διαλόγου τις διαφορές τους», τόνισε ο Ομπάμα.

   

Οι επτά ξένοι εργαζόμενοι, οι τρεις από το Νεπάλ, στο γραφείο του ΟΗΕ στην πόλη Μαζαρ-ι-Σαρίφ έχασαν τη ζωή τους όταν δέχτηκαν επίθεση από διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για το πρόσφατο κάψιμο ενός αντιτύπου του Κορανίου στις Ηνωμένες Πολιτείες. 

   

Πέντε διαδηλωτές έχασαν επίσης τη ζωή τους. 

   

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ζήτησε από την αφγανική κυβέρνηση να ενισχύσει την προστασία του προσωπικού των Ηνωμένων Εθνών.

   

Σε έκτακτη συνεδρίασή του το ΣΑ καταδίκασε την επίθεση και κάλεσε την κυβέρνηση του Αφγανιστάν να φέρει τους δράστες ενώπιον της δικαιοσύνης και να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για να διασφαλίσει την προστασία του προσωπικού του ΟΗΕ και των γραφείων του. 

    

   

Στο μεταξύ, ένοπλοι επιτέθηκαν σήμερα το πρωί εναντίον στρατοπέδου των ΝΑΤΟικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν (Isaf) στην Καμπούλ με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά τρεις στρατιώτες και οι δράστες να σκοτωθούν, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της πολυεθνούς δύναμης. 

   

«Μας ενημέρωσαν ότι το στρατόπεδο Φοίνιξ δέχτηκε επίθεση με αυτόματα όπλα και ρουκέτες. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο δράστες, εκ των οποίων ο ένας έφερε πάνω του εκρηκτικά», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος και πρόσθεσε πως οι δυνάμεις της βάσης απάντησαν στα πυρά με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι επιτιθέμενοι και να τραυματιστούν ελαφρά δύο στρατιωτικοί.