Ερντογάν προς Γερμανία:»Δείτε σοβαρά το πρόβλημα ρατσισμού

Η Γερμανία θα έπρεπε να ερευνήσει τις ρατσιστικές επιθέσεις εις βάθος, εξετάζοντας τις συσχετίσεις τους με θεσμούς και πιστωτικούς οργανισμούς, είπε σήμερα ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

   

Μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης ο Ερντογάν σημείωσε ότι οι δολοφονίες οκτώ Τούρκων και ενός Έλληνα από νεοναζί που ήρθαν στο φως καταδεικνύουν ότι υπήρχε μια πιο ισχυρή οργάνωση από μια απλή ομάδα ακροδεξιών.

   

«Γερμανικά ιδρύματα και πιστωτικοί οργανισμοί υποστηρίζουν συνωμοσίες εναντίον της Τουρκίας, των Τούρκων και των ξένων γενικά», υποστήριξε ο πρωθυπουργός Ερντογάν.

   

«Αυτή η οργάνωση πρέπει να ερευνηθεί. Σε ποιον δίνουν δάνεια; Χρησιμοποιούνται αυτά τα δάνεια όπως υποστηρίζεται; Δεν φτάνει να λένε ‘Η ακροδεξιά το έκανε αυτό’. Δεν είναι τόσο ρηχό», συνέχισε.

   

Πρόσθεσε ότι οι αρχές της Γερμανία θα μπορούσαν να παραδειγματιστούν από την έρευνα που διεξάγεται στην Τουρκία για την δράση μυστικών οργανώσεων, αναφερόμενος πιθανότατα στην δίωξη των μελών του εθνικιστικού δικτύου «Εργκενεκόν» που φέρεται να επιδίωκε να ανατρέψει την κυβέρνησή του.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ερντογάν προς Άσαντ:»Μέτρημένες οι μέρες σου»

Κι όμως!Συζητάμε ηλεκτροδότηση νησιών μας από Τουρκία!!!