Έχασε τα πόδια του στο Αφγανιστάν,αλλά όχι και το κουράγιο του.Είναι Gurkha

Ένας στρατιώτης ο οποίος έχασε και τα δύο πόδια σε μία έκρηξη νάρκης στο Αφγανιστάν έχει εγκαταλείψει την αναπηρική καρέκλα του για μια μοτοσικλέτα!

Ο στρατιώτης  είναι ένας Gurkha! Κι αυτό λέει πολλά.

Ο Kushal Limbu έχασε και τα δυο του , ενώ υπηρετούσε στην Χέλμαντ το Νοέμβριο του 2008.

Μέσα σε λίγες εβδομάδες περπατούσε και πάλι με τη βοήθεια των προσθετικών άκρων και τώρα οδηγεί μία ειδικά προσαρμοσμένη 800cc μοτοσυκλέτα Suzuki! Όλες οι λειτουργίες της ελέγχονται με τα χέρια.

 Με τη χρήση ενός κουμπιού ελέγχει το κιβώτιο ταχυτήτων και μ΄ ένα μοχλό στον αντίχειρα του αριστερού χεριού συνδέεται με το πίσω φρένοι, ενώ το δεξί του χέρι λειτουργεί το γκάζι και το εμπρός φρένο.

Ο Limbu, 29 ετών, ήταν ελεύθερος σκοπευτής με 2ο Τάγμα του Royal Gurkha.Δεν το έβαλε κάτω μετά από την ατυχία του. Τώρα απολαμβάνει τις βόλτες με τη μοοσυκλέτα του: «Το αριστερό χέρι μου είναι πολύ απασχολημένο, καθώς κάνει τη δουλειά και των δύο ποδιών. Το μόνο που έχω να κάνω με τα πόδια μου είναι να κρατήσει όρθια τη μοτοσικλέτα σε στάση”,λέει.

Ο Limbu, από το Folkestone του Kent, ήταν για τη δεύτερη θητεία στο Αφγανιστάν, όταν ανατινάχθηκε ενώ επέστρεφε από περιπολία κοντά στη Musa Qala.

Το φοβερό είναι ότι ο ατρόμητος Gurkha,δεν είχε οδηγήσει ποτέ μοτοσυκλέτα πριν!

Μέχρι τα 15 του ήταν στο Νεπάλ,όπου και επιλέχτηκε για να μπει στην ελίτ δύναμη των Gurkha.