Φίρμα ο Ερντογάν!

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Ο τούρκος πρωθυπουργός φαίνεται πως θέλει να φροντίσει το όνομα του και σύμφωνα με τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης, ήδη έχει καταθέσει αίτημα, για να αποκτήσει το δικαίωμα της χρήσης του ονόματος “RTE”, που είναι η συντομογραφία του ονόματος του Recep Tayip Erdoğan. H εφημερία Habertürk σχολιάζει χαρακτηριστικά « το όνομα του πρωθυπουργού μας, τώρα πια θα γίνει μάρκα».
Η δικηγόρος του Ερντογάν Αρζού Ακαλίν, κατέθεσε αίτημα στα δικαστήρια και στον Οργανισμό Πνευματικών Δικαιωμάτων για να αποκτήσει όλα τα δικαιώματα των αρχικών RTE σε τομείς όπως Μέσα Ενημέρωσης, ένδυσης, επικοινωνίας κτλ.
Ένα δεύτερο αίτημα κατατέθηκε για την απόκτηση του δικαιώματος της χρήσης της ηλεκτρονικής διεύθυνσης www.rte.com.tr.
H δικηγόρος του Ερντογάν, αποκάλυψε ότι κατέθεσε το αίτημα της απόκτησης της χρήσης του ονόματος, διότι ήδη υπήρξαν περιπτώσεις, όπως μιας κλωστοϋφαντουργίας που θέλησε να παράγει πουκάμισα με την μάρκα RTE. Η δικηγόρος του τούρκου πρωθυπουργού υποστηρίζει ότι με την πιθανή αποδοχή του αιτήματος τους, που αναμένεται να γίνει στις αρχές του Νομεβρίου θα έχει προστατευτεί το όνομα του Ερντογάν.
Βέβαια κάποιοι αντίπαλοι του τούρκου πρωθυπουργού, δεν αποκλείουν την οικονομική εκμετάλλευση της μάρκας RTE από τον ίδιο τον Ερντογάν που θα έχει αποκτήσει όλα τα δικαιώματα.