Φόβοι για ντόμινο αντιδράσεων και σ΄ άλλες αραβικές χώρες.

Ένας άνδρας αυτοπυρπολήθηκε σήμερα μπροστά από το Λαϊκή Εθνοσυνέλευση στο Κάιρο, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων κοινοβουλευτική πηγή, σε μία πράξη που θυμίζει την ενέργεια του νεαρού Τυνήσιου που πυροδότησε την εξέγερση στην Τυνησία.

   

Ο άνδρας αυτοπυρπολήθηκε διαμαρτυρόμενος για την κατάσταση του βιοτικού επιπέδου, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και επίσημες πηγές.

    Ένας αυτόπτης μάρτυρας που είναι εργαζόμενος στο κοινοβούλιο, δήλωσε ότι ο άνδρας περιλούσθηκε με βενζίνη και αυτοπυρπολήθηκε όταν περαστικοί έτρεξαν προς το μέρος του. Οι φλόγες σβήστηκαν και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

   

Πηγή του αιγυπτιακού υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε ότι ο άνδρας είναι ο ιδιοκτήτης ενός μικρού εστιατορίου και διαμαρτυρόταν για το χαμηλό βιοτικό επίπεδο. Πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας δήλωσε ότι τα τραύματά του εντοπίζονται κυρίως στα χέρια και το πρόσωπό του, χωρίς να γνωρίζει εάν η κατάστασή του είναι σοβαρή.

   

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της Al-Masry Al Youm δημοσίευσε μαρτυρία, σύμφωνα με την οποία ο άνδρας φώναξε συνθήματα κατά των αιγυπτιακών υπηρεσιών ασφαλείας πριν αυτοπυρποληθεί.

   

Σύμφωνα με αναλυτές και αντιπολιτευόμενους πολιτικούς στον αραβικό κόσμο, η τυνησιακή εξέγερση είναι πιθανόν να μεταφερθεί και σε άλλες αραβικές χώρες, όπου η άνοδος των τιμών, η φτώχεια και η υψηλή ανεργία αυξάνουν το αίσθημα δυσαρέσκειας των πληθυσμών απέναντι σε ηγεσίες που αγνοούν τη φωνή τους.