Γερμανία: αποκτά φονικά drones – Βίντεο

Σύμφωνα με ισραηλινές αναφορές των ΜΜΕ, η Γερμανία θα μισθώσει τα αεροσκάφη τύπου Heron – για ένα απροσδιόριστο χρονικό διάστημα – έναντι 720 εκατομμυρίων δολαρίων.

Οι Γερμανοί νομοθέτες ενέκριναν την Τετάρτη συμφωνία διαπραγμάτευσης 1 δις $ με το Ισραήλ για τη «μίσθωση» αεροσκαφών που κατασκευάστηκαν από την Israel Aerospace Industries (IAI), σύμφωνα με το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Benjamin Netanyahu.

Το Anadolu Agency, ανέφερε ότι η δήλωση περιγράφει τη διευθέτηση ως «έκφραση της στρατηγικής εταιρικής σχέσης μεταξύ Γερμανίας και Ισραήλ», η οποία «πιστοποιεί τη δυνατότητα της ισραηλινής βιομηχανίας να συνεισφέρει σε χώρες όπως η Γερμανία».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της The Jerusalem Post, το drone της κλάσης Heron είναι το πιο προηγμένο μη επανδρωμένο εναέριο όχημα, ικανό να παραμείνει στον αέρα για 40 ώρες και να φέρει μέγιστο ωφέλιμο φορτίο περίπου 1.000 κιλών.

Η οικογένεια drone των Heron αφορούν στρατηγικές και τακτικές αποστολές και αναπτύχθηκαν από την Israel Aerospace Industries (IAI). Είναι ικανά για διεξαγωγή επιχειρήσεων σε Μέσο Υψόμετρο έχοντας Μεγάλη Αντοχή (Medium Altitude Long Endurance – MALE) με διάρκεια έως 52 ώρες σε απόσταση έως και 10,5 χλμ. (35.000 πόδια). Μια προηγμένη έκδοση, η Heron TP, είναι επίσης γνωστή ως IAI Eitan.

Δείτε σε βίντεο το ισραηλινό drone:

Πηγή: Defence Blog