Για διαδήλωση 1 εκατομμυρίου προετοιμάζονται στο Κάϊρο.Η Σ.Λιάτσου μεταδίδει.

Της ΣΑΒΒΟΥΛΑΣ ΛΙΑΤΣΟΥ*

Για τη διαδήλωση του 1.000.000 ετοιμάζονται στην Αίγυπτο.Παρά το γεγονός ότι το ιντερνέτ, το Twitter και το Facebook, εξακολουθούν να είναι μπλοκαρισμένα οι εξεγερμένοι Αιγύπτιοι και κυρίως η νεολαία πιστεύουν ότι η αυριανή διαδήλωση μπορεί να αποτελέσει ένα ακόμη ηχηρό μήνυμα προς τον Πρόεδρο Μουμπάρακ.

Οι πολίτες στην Αίγυπτο αρχίζουν σιγά σιγά να αντιμετωπίζουν τις πρώτες ελλείψεις σε καύσιμα αλλά και σε τρόφιμα και αυτό κάνει ακόμη πιο δύσκολα τα πράγματα,αλλά και πυροδοτεί την έτσι κι αλλιώς μεγάλη οργή που υπάρχει.

Το σημαντικότερο πρόβλημα που απασχολεί ντόπιους αλλά και τους πολλούς ξένους που ζουν και εργάζονται στην Αίγυπτο,είναι το πρόβλημα της ασφάλειας. Μόλις ο ήλιος πέσει η δράση των συμμοριών αρχίζει. Ανταλλαγές πυροβολισμών ακούγονται όλη τη νύχτα στην Αλεξάνδρεια.

Από σήμερα δυνάμεις του στρατού αλλά και της μυστικής αστυνομίας θα αναλάβουν και πάλι το ρόλο τους για να δώσουν ένα αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες. Μεγάλο ερώτημα βέβαια είναι ποια θα είναι η στάση τους στην αυριανή μεγάλη διαδήλωση που οργανώνεται. Ειδικά ο στρατός βρίσκεται στη μέση . Από τη μία όλοι τον θεωρούν τον τελευταίο πυλώνα εξουσίας για το Πρόεδρο Μουμπάρακ και από την άλλη οι απλοί πολίτες εξακολουθούν να τον εμπιστεύονται.

*Η Σαββούλα Λιάτσου είναι δημοσιογράφος και ζει μόνιμα στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.