Για επανέναρξη ειρηνευτικών συνομιλιών, λένε Νετανιάχου και Μοφάζ.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Σαούλ Μοφάζ δεσμεύτηκαν σήμερα να προσπαθήσουν να ξαναρχίσουν οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με τους Παλαιστίνιους, καθιστώντας τις κεντρικό στόχο της νέας κυβέρνησης εθνικής ενότητας που αποφάσισαν να σχηματίσουν.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στην Ιερουσαλήμ, οι δύο ηγέτες απαρίθμησαν συνολικά τέσσερις στόχους που θα επιδιώξουν τους επόμενους 18 μήνες: να περάσουν τον επόμενο διετή προϋπολογισμό του Ισραήλ· να θεσπίσουν ένα νέο νόμο που θα ορίζει ότι όλοι οι πολίτες της χώρας θα υποχρεούνται να υπηρετούν στρατιωτική θητεία· να προωθήσουν μεταρρυθμίσεις του εκλογικού νόμου· και να ξαναρχίσουν τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις, οι οποίες έχουν περιέλθει σε αδιέξοδο εδώ και καιρό.

Δεν αναφέρθηκαν, τουλάχιστον δημόσια, στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Ο Μοφάζ περιορίστηκε να δηλώσει ότι η κυβέρνηση εθνικής ενότητας θα αντιμετωπίσει όλες τις απειλές για την ασφάλεια της χώρας, «κάθε εμβέλειας», με «μετρημένο και υπεύθυνο τρόπο».

Ο ηγέτης του κεντρώου κόμματος Καντίμα δήλωσε ότι κατέστησε την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με τους Παλαιστίνιους απαράβατο όρο για να συμμετάσχει στον κυβερνητικό συνασπισμό υπό το δεξιό κόμμα Λικούντ του Νετανιάχου. Κάλεσε τους Παλαιστίνιους να επιδείξουν «υπευθυνότητα» και να απαντήσουν θετικά.