Για τις φωτογραφίες της ντροπής ποιος θα πληρώσει τώρα;Κατέρρευσε η σκευωρία.

Οι ξαφνικοί λάτρεις της αδέκαστης αμερικανικής Δικαιοσύνης που είχαν “ξεφυτρώσει” και στην Ελλάδα,τις ημέρες που ο Στρος-Καν περιφέρονταν σιδηροδέσμιος,μπροστά στις κάμερες,δεν θα πρέπει να αισθάνονται και τόσο καλά! Και καλά κάνουν! Γιατί δεν μπορεί στην Ελλάδα να προστατεύουμε ακόμη και το χειρότερο εγκληματία και στις ΗΠΑ να διαπομπεύουν ,με ψευδή όπως αποδείχτηκε στοιχεία, ένα άνθρωπο ο οποίος προοριζόταν να διεκδικήσει τη θέση του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας! Το ίδιο ισχύει βέβαια για κάθε πολίτη.

Κατατρίφθηκαν λοιπόν όλες οι κατηγορίες που βάραιναν τον πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Ντομινίκ Στρος Καν δήλωσαν οι εισαγγελείς που έχουν αναλάβει την πολύκροτη υπόθεση. Στο συμπέρασμα κατέληξαν μετά από την κατάθεση της μηνύτριας καμαριέρας, η οποία, χωρίς την παραμικρή αμφιβολία, όχι μόνον δεν έπεισε κανέναν ότι υπέστη σεξουαλική επίθεση, αλλά τους έκανε να πουν πως τα ψέματα της είναι συντριπτικά. 

   

Τελευταίο τηλεγράφημα μάλιστα, αναφέρει πως ο Στρος Καν και η Ντιαλό, είχαν σεξουαλική σχέση.

   

Στο μεταξύ, το σχετικό με τα συμπεράσματα των εισαγγελέων της Νέας Υόρκης έγγραφο, στάλθηκε σε δικαστή του Ανώτατου Δικαστηρίου της Νέας Υόρκης, με τη σαφή και αποφασιστικής σημασίας επισήμανση: «Χωρίς την παραμικρή αμφιβολία, δεν έχουμε πεισθεί για την ενοχή του κατηγορούμενου».

   

Ο εισαγγελέας του Μανχάταν, Σάιρους Βανς που έχει αναλάβει την υπόθεση, ζήτησε, με επιστολή του, προς το δικαστή Μάικλ Ομπους, να σταματήσει κάθε διαδικασία σε βάρος του Στρος Καν, με αποτέλεσμα ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ να του εκφράσει την «ευγνωμοσύνη» του.

   

Ο Στρος Καν αναμένει την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου σήμερα Τρίτη.