Γιατί ο Ερντογάν δεν στηρίζει Ντερβίς κι άλλες…ροζ ιστορίες για το ΔΝΤ.

Η Τουρκία έχει δείξει απροθυμία να στηρίξει τον Κεμάλ Ντερβίς, πρώην υπουργό Οικονομίας ως υποψήφιο για να διευθύνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Οι πιθανότητες του Ντερβίς να πάρει τη θέση του Κάν μειώθηκαν κι άλλο,μετά από δημοσιεύματα του αμερικανικού Τύπου,που αφήνουν να εννοηθεί ότι και ο Κεμάλ είχε ανάλογες ροζ περιπέτειες,όπως και ο Ντομινίκ!

«Αν κοιτάξουμε γύρω μας στην Τουρκία, μπορούμε να βρούμε τουλάχιστον 10 ονόματα που μπορούν να οδηγήσουν εύκολα το ΔΝΤ”, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Αλί Μπαμπατζάν . Ο Ντερβίς αρνήθηκε γενικώς να σχολιάσει το ζήτημα.

Το 2002, ο Ντερβίς εξελέγη βουλευτής στο τουρκικό κοινοβούλιο με το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα, αντίπαλος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.Κι ο Ταγίπ φαίνεται ότι δεν τον συμπαθεί.

Οι New York Times υποστήριξαν σε άρθρο τους ότι μια προηγούμενη υπόθεση του Ντερβίς θα μπορούσε να βλάψει την υποψηφιότητά του. Τι ήταν αυτή η υπόθεση; Δεν θα το πιστέψετε αλλά ήταν μια ανάλογη ιστορία όπως αυτή που είχε ο Στρος Καν με την Ουγγαρέζα υφισταμένη του. Πολύ …ροζ αυτό το ΔΝΤ.