ΗΠΑ:»Οι εχθροί μας αξιοποιούν τα στοιχεία από το Wikileaks.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου συνταγματάρχης Ντέϊβ Λάπαν τόνισε σήμερα στην ενημέρωση του Τύπου ότι «υπάρχουν τα στοιχεία στη διάθεση της κυβέρνησης ότι ‘εχθροί’ της Ουάσινγκτον αξιοποιούν ευρήματα μέσα στα διαβαθισμένα διπλωματικά αμερικανικά έγγραφα», όπως αυτά τούς παρασχέθηκαν από το ‘Wikileaks’. 

    Ο συνταγματάρχης Λάπαν τόνισε ότι, οι εν λόγω πληροφορίες του προέρχονται από «πολλά δίκτυα ταυτοχρόνως». Δεν διευκρίνισε, όμως, «ποιός ακριβώς μπορεί να χειρίζεται αυτά τα ευρήματα, ή πώς ακριβώς είναι στα ίχνη του» η Ουάσινγκτον.

    Επισήμανε όμως ότι μία διαβαθισμένη πληροφορία, έστω κι αν κοινοποιηθεί, δεν μπορεί εντούτοις, ποτέ, να «μεγεθυνθεί» από τον αποδέκτη της.

    Αναγνώρισε ότι η Ουάσινγκτον θα πρέπει να μεταβάλει συμπεριφορά σε τομείς στους οποίους η δράση της αποκαλύφθηκε μέσω του Wikileaks.

    Τέλος, ο ίδιος δήλωσε «πλήρη άγνοια» γιά όλα τα προβλήματα, που η Wikileaks αντιμετωπίζει λίγο μετά την 28η Νοεμβρίου, οπότε έβαλε στο διαδίκτυο περίπου 250 χιλιάδες διαβαθμισμένα διπλωματικά αμερικανικά έγγραφα.