Η Αλ Κάϊντα εκπαιδεύει Ευρωπαίους για επιθέσεις! Ανησυχούν οι Γάλλοι.

Η γαλλική Υπηρεσία Αντικατασκοπίας (DCRI – DIRECTION CENTRALE DU RENSEIGNEMENT INTERIEUR) έχει πληροφορίες -τα σχετικά εμπιστευτικά έγγραφά της αποκαλύπτει η γαλλική εφημερίδα  «LE FIGARO»– ότι περίπου 100 Ευρωπαίοι, μεταξύ των οποίων και 14 Γάλλοι, εκπαιδεύονται σε στρατόπεδα «jihadists» και ενδέχεται να περάσουν σε δράση.

Η «AL QAEDA» αυξάνει -σύμφωνα πάντα με την «DCRI»- τα απειλητικά μηνύματά της κατά της Γαλλίας και δεν είχε στρατολογήσει ποτέ τόσους μαχητές -και κυρίως Ευρωπαίους- προκειμένου να πραγματοποιήσουν τρομοκρατικές επιθέσεις.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα ανωτέρω εμπιστευτικά έγγραφα:

– Η πακιστανο-αφγανική μεθόριος εξακολουθεί να προσελκύει εθελοντές -κυρίως Ευρωπαίους- που επιθυμούν να συμμετάσχουν ενεργά στον ένοπλο αγώνα.

– Στην ανωτέρω περιοχή παρατηρήθηκε το 2010 η παρουσία 14 Γάλλων.

– Η πλειοψηφία αυτών των μαχητών έλαβε την κατάλληλη εκπαίδευση, ώστε να καταστεί ικανή να προβεί σε τρομοκρατικές ενέργειες.

– Η επιθυμία της «AL QAEDA» να διεξάγει επιθέσεις στη Δύση είναι πλέον αποδεδειγμένη.

– Ο ισλαμικός κίνδυνος προκαλεί ολοένα και περισσότερο την ανησυχία των γαλλικών Υπηρεσιών Πληροφοριών, οι οποίες εντόπισαν απειλητικό μήνυμα της «AL QAEDA IN THE ISLAMIC MAGHREB», που καλούσε τους Τυνήσιους ν’ αντικαταστήσουν την αλλοιωμένη θρησκεία από τη sharia και υποστήριζε ότι «οι Σταυροφόροι είναι η αιτία των προβλημάτων μας».

Στη συνέχεια, η ανωτέρω οργάνωση, στο ίδιο μήνυμα, ανακοίνωσε ότι «η Αμερική, η Γαλλία και το Maghreb δεν πρόκειται ν’ αποδεχθούν ποτέ μια πραγματική αλλαγή που δεν θα ικανοποιεί τα συμφέροντά τους στην Τυνησία». Το συγκεκριμένο μήνυμα -όπως υποστηρίζει η γαλλική Υπηρεσία Πληροφοριών- στοχεύει κυρίως τη Γαλλία, την οποία κατηγορούν ότι παρέχει στήριξη στον ΒΕΝ ALI.

H Γαλλία και οι υπήκοοί της παραμένουν στόχος της «AL
QAEDA».

– Πολλές εφημερίδες της Αλγερίας, συμπεριλαμβανομένης και της «AL WATAN», ανέφεραν ότι οι αλγερινές Υπηρεσίες Πληροφοριών εξάρθρωσαν στα ΝΑ της χώρας, δίκτυο της «AL QAEDA IN THE ISLAMIC MAGHREB», η οποία φέρεται ότι σχεδίαζε επιθέσεις στην Ευρώπη, κυρίως στη Γαλλία.

– Η πτώση του Καθεστώτος του BEN ALI και η συνέχιση των διαδηλώσεων στην Αίγυπτο έχουν τροφοδοτήσει, τις τελευταίες εβδομάδες, κηρύγματα σε πολλούς χώρους προσευχής με ριζοσπαστικό χαρακτήρα.

– Η γαλλική Υπηρεσία της Αντικατασκοπίας επισήμανε ότι σε μία αίθουσα προσευχής στην περιοχή Seine-et-Marne, o Ιμάμης άσκησε κριτική στην Τυνησία, η οποία προσανατολίζεται στην εκκοσμίκευση, προσθέτοντας ότι «αν οι ΗΠΑ έκαναν σήμερα τους Μουσουλμάνους να υποφέρουν είναι γιατί οι τελευταίοι απομακρύνθηκαν από τη θρησκεία». Ο ίδιος κατέληξε στο γεγονός ότι «οι Μουσουλμάνοι οφείλουν, όπου κι αν βρίσκονται, να είναι έτοιμοι να πολεμήσουν».